bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Луганську покращуватимуть якість аналітичної журналістики
20.02.2013

Луганська обласна громадська організація ЦТІ “Східна Україна” розпочинає реалізацію проекту «Нові медійні формати як засіб підвищення якості аналітичного контенту луганських ЗМІ».

Проект спрямовано на підвищення якості аналітичного контенту в ЗМІ Луганської області шляхом запровадження інноваційних медійних форматів та підвищення спроможності місцевих журналістів щодо створення якісних аналітичних матеріалів.

Луганська область є специфічною і має особливості політичного, економічного, соціального характеру, які відрізняють її від інших областей України. Відтак регіону притаманні особливі проблеми і актуальні питання, які потребують громадського обговорення, експертного осмислення, політичної уваги. Місцеві медіа наразі не справляються з роллю комунікативної платформи для громадської та експертної дискусії навколо актуальних проблем регіону. Причиною цього є відсутність інноваційних підходів у створенні медійного контенту, недостатня спроможність та активність місцевих журналістів щодо створення якісної і об’єктивної аналітики, засилля традиційних методів журналістської роботи.

В той же час на загальноукраїнському рівні активно розвиваються нові формати публічних дискусій навколо гострих політичних, економічних, соціальних питань. В результаті створюється медійний та політичний дискурс, в якому актуалізуються проблеми всеукраїнські і мало місця залишається для місцевих, регіональних проблем. Виникає гостра потреба в підвищенні активності та якості роботи місцевих медіа в частині неупередженого аналізу місцевих проблем та стимулювання громадськості до їх публічного обговорення.

Даний проект стане платформою для висловлення і обговорення різних точок зору на актуальні проблеми, забезпечить рівні можливості для різних сторін публічної дискусії (влада, місцевий бізнес, громадські організації, різні групи інтересів) донести свою позицію до широкої громадськості. 

Мета проекту – сприяння якості аналітичного контенту в ЗМІ Луганської області шляхом запровадження інноваційних медійних форматів та підвищення спроможності місцевих журналістів щодо створення якісних аналітичних матеріалів.

Завдання проекту:

1. Поширити інноваційні медійні формати серед ЗМІ Луганської області.

2. Підвищити рівень спроможності журналістів ЗМІ Луганського регіону використовувати інноваційні методи журналістської роботи для вироблення аналітичного контенту.

В рамках проекту планується провести п’ять майстер-класів.

Метою майстер-класів буде ознайомити місцевих журналістів з інноваційними журналістськими практиками та підвищити їхні знання та навички в сфері аналітичної журналістики. Відповідно будуть визначатися теми занять, які стосуватимуться використання нових медіа, формування сучасного контенту, підвищення якості аналітичного контенту тощо. Майстер-класи також транслюватимуться в мережі Інтернет в режимі онлайн.

На основі матеріалів майстер-класів буде підготовлено та видано методичний посібник «Інноваційні методи аналітичної журналістики». Посібник буде поширено на CD, через електронну розсилку серед учасників майстер-класів, журналістів місцевих ЗМІ, студентів факультетів журналістики місцевих ВНЗ, активістів громадських організацій, що працюють з мас-медіа. Крім того, посібник буде доступний для безкоштовного завантаження з інтернет-ресурсів.

Проект реалізується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.