bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Львівський регіональний ресурсний центр для органів самоорганізації населення
09.02.2013

З лютого 2013 р. у м. Львові за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» розпочав свою роботу Львівський регіональний ресурсний центр для органів самоорганізації населення, який діє на базі Фонду розвитку громадських організацій «Західноукраїнський ресурсний центр». Даний центр діє з метою підтримки вже існуючих та створення нових органів самоорганізації населення (ОСН) у Львівській області.

Ресурсний центр надає наступні послуги безкоштовно:

  • сприяння ініціативним групам у створенні нових ОСН, допомога у реєстрації, надання зразків документів, юридичний супровід процесу реєстрації;
  • надання первинної правової допомоги діючим ОСН з широкого кола питань, у тому числі при вирішенні спорів, які виникають у відносинах з органами влади та іншими установами;
  • надання методичних консультацій та супроводу діяльності органів самоорганізації населення з питань налагодження поточної діяльності, документообігу, організації ведення бухгалтерського обліку та ін.;
  • навчання персоналу та членів ОСН з питань, пов’язаних з діяльністю ОСН (управління, залучення фінансів, написання проектних пропозицій, використання механізмів громадської участі, стратегічне планування та інші теми, необхідні для зміцнення потенціалу ОСН);
  • надання інформаційних та консультаційних послуг щодо пошуку фінансування, допомога у написанні проектних заявок;
  • видання та поширення методичної літератури щодо різноманітних аспектів діяльності ОСН;
  • участь у навчальних та обмінних поїздках;
  • залучення до проектів українських та міжнародних благодійних фондів.

Запрошуємо до 22 лютого 2013 р. заповнити та надіслати на адресу ресурсного центру анкету, яка додається до цього листа. Для Вашої зручності надсилаємо конверт з маркою та зазначеною зворотною адресою. Вам потрібно лише вкласти заповнену анкету, вказати Вашу адресу та відправити листа. Заповнені анкети також можна надіслати електронною поштою на адресу [email protected].

Для чого надсилати лист?

1. Кожен, хто заповнить анкету та надішле її до зазначеної дати, безкоштовно отримає пакет методичної літератури з організації роботи ОСН та інші методичні матеріали з методиками самоорганізації населення.

2. Ваш населений пункт буде внесено у базу даних кандидатів на участь у безкоштовних навчальних семінарах, які будуть проходити у м. Львові на тему «Організація поточної діяльності органів самоорганізації населення», «Економічний розвиток громад: роль органів самоорганізації населення».

Орган самоорганізації населення є однією з форм участі членів територіальних громад сіл, селищ, міст у вирішенні спільних проблем території, на якій вони проживають. Органами самоорганізації населення є будинкові, вуличні, квартальні комітети, комітети мікрорайонів, комітети районів у містах, сільські, селищні комітети. ОСН діють на підставі законів України «Про органи самоорганізації населення» від 11.07.2001 р. та «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 р.

Основними завданнями ОСН є:

  • створення умов для участі жителів у вирішенні питань місцевого значення;
  • задоволення соціальних, культурних, побутових та інших потреб мешканців, шляхом сприяння у наданні їм відповідних послуг;
  • участь у реалізації соціально-економічного, культурного розвитку території, інших місцевих програм.

Створення ОСН може бути особливо цікавим для територіальних громад, до складу яких входять населені пункти, які не мають власного органу місцевого самоврядування, а адміністративно відносяться до складу сусідньої ради; населених пунктів, на території яких розташовані багатоповерхові будинки, залишені з часів Радянського союзу; населених пунктів, які мають труднощі з наданням житлово-комунальних послуг місцевим мешканцям, а також з утриманням місцевих інженерних мереж. Крім цього, ОСН може стати дієвим механізмом залучення місцевих жителів для участі в розвитку місцевої громади.

Якщо у Вас виникли будь-які запитання, що стосуються самоорганізації мешканців територіальних громад, просимо звертатися за контактами, що вказані нижче. Ми докладемо всіх зусиль, щоб дати вичерпну відповідь на Ваші запитання та надати кваліфіковану консультацію. Усі послуги ресурсного центру надаються безкоштовно.

Також запрошуємо відвідати нашу інтернет-сторінку www.zurc.org , де незабаром з’явиться окремий розділ, присвячений Органам самоорганізації населення.

Графік роботи ресурсного центру: з понеділка до п’ятниці, години роботи: з 10.30 до 17.00 (крім вихідних та святкових днів).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.