bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадські активісти України, Росії та США обмінялися досвідом мобілізації місцевих громад
15.01.2013

12 січня 2013 року в Луганську у конференц-залі ТЦ «Кристал» відбувся круглий стіл на тему «Чи можна активізувати місцеву громаду і як це зробити». У зустрічі взяли участь понад 40 лідерів громадських організацій України, Росії та США, представники органів самоорганізації населення та ініціативних груп, журналісти Луганщини.

У ході зустрічі активісти порушили різні проблеми: збереження від знищення лісопарку у районі Гострої Могили, неможливість отримати у Луганську земельну ділянку під індивідуальне будівництво, відсутність пільгового проїзду у міському транспорті для студентів. Серед інших порушених тем - безвідповідальність влади, пасивність громадян та механізми активізації їх до участі у громадському житті.

 «В США ми намагаємося показати як проблема зачіпає конкретну людину. Коли вона бачить цей звязок, відчуває проблему на собі, то готова відстоювати свої права», - ділиться досвідом волонтерка Корпусу Миру із США Ейлін Келлі.

Американську колегу підтримує і активістка воронезької громадської організації «Вимпел» Катерина Вотякова. «Громадські активісти мають бути професіоналами у свої роботі. Це важливо і щоби активізувати місцеву громаду, і для того, аби залучити до роботи органи влади», - говорить російська активістка.

 «Вражає різноманіття  проблем, над вирішенням яких працюють громадські лідери в Луганську. На жаль, в більшості виступів звучить стурбованість тим, що у громадськості відсутній адекватний партнер з боку влади. Це підтверджує і відсутність на заході чиновників», - говорить про враження від круглого столу голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив Володимир Щербаченко.

Наприкінці заходу організатори презентували конкурс міні-грантів, тренінгів та стажувань, який Всеукраїнська мережа «Громадські ініціативи в Україні» проводить для неурядових організацій Сходу України, в т.ч. і для Луганської області. Деталі грантового конкурсу можна знайти на сайті Східноукраїнського центру громадських ініціатив http://totalaction.org.ua/ .

Захід організувала Всеукраїнська мережа «Громадські ініціативи в Україні» у співпраці із Східноукраїнським центром громадських ініціатив.

Проект «Підтримка громадських ініціатив в Україні» здійснюється завдяки фінансовій підтримці національного фонду демократії (NED) і адмініструється ВОМГО «Наше Поділля» у співпраці з  ГО Товариство Лева та ВГО СУМ в Україні, а також партнерськими НУО з 15 регіонів України в рамках діяльності мережі «Громадські ініціативи України».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.