bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Школа громадської активності-2013
26.11.2012

З 1 листопада 2012 року розпочав свою роботу проект Сумського обласного комітету молодіжних організацій (СОКМО) «Школа громадської активності» 2012-2013 рр. за фінансової підтримки NED. Уже декілька років поспіль СОКМО займається розвитком Мережі громадських організацій Північно-Східної України, до якої входять Сумська, Полтавська, Чернігівська, а з 2011 року і Харківська області. Попередній та нинішній проекти направлені на підтримку громадських ініціатив в двох областях: Харківській та Сумській.

Актуальність проблеми відсутності комунікації між громадськими організації очевидна. Попередній проект показав, що інформації про діяльність ГО Харківської області дуже мало, її недостатньо навіть для внутрішньої комунікації. З початком проекту стало очевидно, що комунікації між Сумською ГО набагато краще ніж між Харківським. Показником якості роботи стали написані на конкурс міні-грантів проектні заявки: кількісні і якісні показники проектних заявок, поданих Сумськими ГО, набагато вищі ніж проектні заявки з Харківської області. Це є результатом багаторічної партнерської роботи СОКМО з громадськими організаціями Сумської області, навчань, стажувань громадських діячів та активістів, проведеними СОКМО.

За рік роботи вдалося охопити багато організацій, більшість з них районного та селищного значення. Але часу не достатньо, щоб охопити більшу кількість ГО, незважаючи на масштабність Харківської області і поява нових громадських організацій. За час розвитку мережі громадських організацій простежується позитивна тенденція зростання рівня професіоналізму представників ГО. Той досвід і знання, які вони отримують від участі в заходах допомагає більш раціонально керувати своїм часом і ресурсами, знаходити нових партнерів, нові форми роботи.

Враховуючи всі ці чинники, виникла об’єктивна необхідність у продовженні роботи над проектом, тому він був підтриманий фондом, та продовжений ще на рік, до листопада 2013 року.

Цілі проекту:

  • Сприяти створенню та функціонуванню громадських організацій через проведення навчальних тренінгів для громадських активістів та представників ініціативних груп громадян;
  • Сприяти розвитку місцевих ініціатив шляхом проведення конкурсу міні-грантів серед громадських організацій учасників проекту;
  • Налагодити контакти серед громадських організацій та активістів ініціативних груп невеликих населених пунктів двох областей для залучення їх в більш інтенсивну роботу;
  • Поширити позитивний досвід діяльності досвідчених організацій серед організацій-початківців та громадян з активною позицією, сприяти обміну інформацією між ними через проведення спільної підсумкової конференції.

У рамках проекту заплановано провести:

  • Налагодження контактів з новими, залучення до співпраці уже знайомих громадських активістів в районах Сумської та Харківської областей, координація дій з партнерами (листопад - грудень 2012 року);
  • Інформаційні поїздки по Сумській і Харківській областях з метою презентації проекту, залучення нових організацій.
  • Проведення 3 навчальних тренінгів (січень - березень 2013 р.).
  • Видання молодіжного журналу «Спалах»
  • підтримка сайту Мережі СОКМО.
  • Проведення конкурсу міні-грантів для представників організацій;
  • Проведення підсумкової дводенної конференції для учасників проекту

До участі у проекті запрошуються представники громадських організацій та активісти громадського руху невеликих міст та селищ, всі бажаючі, котрі потребують кваліфікованої допомоги у створенні і діяльності громадських організацій, проведенні заходів тощо. Наша діяльність не обмежується вищевказаними заходами, постійно можна отримати консультацію чи певну інформаційну допомогу, знайти партнерів, нові можливості чи ідеї.

За більш детальною інформацією звертайтеся за контактами, поданими нижче.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.