bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як гостро писати про містобудування і не сісти в тюрму
21.11.2012

З 15 по 18 листопада 2012 року Східноукраїнський центр громадських ініціатив провів у Чернігові семінар «Секрети блогерської майстерності для захисту громадських інтересів при просторовому плануванні міст».

Учасниками заходу стали інтернет-активісти (журналісти, громадські активісти, спеціалісти з містобудування та водопостачання, студенти) з 11 областей України та Криму, які вболівають за розвиток власних міст.

Присутні познайомилися зі способами створення блог-постів у різних форматах та на різних блог-платформах, графічним та стилістичним оформленням блогів. Експерти висвітлили, як з допомогою різних інтернет-технік можна результативно просувати суспільно-важливі ідеї. Зокрема, Володимир Ханас, відомий спеціаліст з блогерства та «твіттерізму», розповів про хитрощі роботи блогерів із соціальними мережами.

Під час заходу учасники обговорили дилеми та шляхи дотримання етичних стандартів при створенні інтернет-публікацій, здобули практику написання текстів, що відповідають високим етичним стандартам інтернет-журналістики, дізналися про джерела отримання інформації з питань землекористування та будівництва у містах і навчилися писати гострі тексти без ризику подальших судових позовів.

У ході семінару було розглянуто такі теми, як «Чому генеральні плани важливі для   громадян і як громадянам брати участь в обговоренні містобудівної документації» та «Практичне використання закону про доступ до публічної інформації, зокрема в контексті планування розвитку міст».

Лише за перший день блогер-активісти створили чотири навчальних блоги присвячених містобудуванню: «Цеглинка», «Самострой-стоп», «Рятівний загін Б.Л.О.Г», «БМВ».

Окрім колективних блогів, учасники семінару написали понад 50 індивідуальних постів про гострі містобудівні проблеми на платформі сайту «Генплан – ключ до твого міста». Як наслідок, на семінарі прозвучала ідея об’єднати нові публікації в єдиний інтернет-ресурс. За словами однієї з учасниць, через рік він мав би увійти до «ТОП-20» кращих блогів України.

Семінар «Секрети блогерської майстерності для захисту громадських інтересів при просторовому плануванні міст» проводився в рамках проекту «Блогери – рятівники міст», що реалізує Східноукраїнський центр громадських ініціатив за фінансової підтримки Посольства США в Україні. Наступний семінар на аналогічну тему  відбудеться в грудні.

Нагадаємо, що в рамках навчального курсу «Підвищення блогерської майстерності» зацікавлені можуть взяти участь у навчальних вебінарах. Наступний вебінар відбудеться 21-го листопада о 20:00. Його проведе Ярослав Федорак, автор блогу «Українська блогосфера» та головний редактор порталу management.com.ua. Він розповість як зробити свій блог популярним та детально опише процес залучення цільової аудиторії до вашого блогу.

Контакти

Коментарі

Олександр Майборода   4241 день тому   #  

Чи можна ознайомитись з записами семінару?

  •   Пiдписатися на новi
Аліна Бондар   4241 день тому   #  

Так, звичайно. Усі записи можна знайти на http://cityplan.in.ua/articles/view/23

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.