bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Стартував новий проект USAID у сфері ВІЛ/СНІД
28.09.2012

Київ, 26 вересня 2012 року – У приміщенні Дитячої картинної галереї відбулася презентація нового проекту «Покращення послуг у сфері ВІЛ/СНІД серед представників груп найвищого ризику в Україні», розрахованого на 5 років, із загальним бюджетом у 22 млн. доларів США.

Проект запроваджується міжнародними організаціями Пакт (Pact) та Фемілі Хелс Інтернешнл (FHI360) за щедрої підтримки американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Головними партнерами проекту стануть Український Центр профілактики та боротьби зі СНІДом, Державна служба України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань, Всеукраїнська Мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД, Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні.

У заході взяли участь Голова Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань Тетяна Александріна, Посол США в Україні Джон Теффт, президент та виконавчий директор міжнародної організації «Пакт» Марк Візо.

«Ця п’ятирічна програма базується на здобутках та досвіді, отриманих під час впровадження попередніх ВІЛ/СНІД програм, як у галузі громадського здоров’я, так і в галузі захисту прав людини. Програма доповнює  вже існуючі та заплановані ініціативи у сфері ВІЛ, включаючи ініціативи, підтримані Глобальним Фондом та Урядом Сполучених Штатів», – зазначив Посол США в Україні Джон Теффт.

Новий проект USAID спрямований на надання послуг представникам груп найвищого ризику. З розвитком проекту споживачі ін’єкційних наркотиків, робітники комерційного сексу та їх партнери, ув’язнені, чоловіки, які мають секс з чоловіками, та підлітки груп ризику отримають соціальні та медичні послуги, продиктовані їх потребами. Всеохоплюючий підхід, який включає навчання, наближення послуг до тих, хто їх потребує, адвокацію, а також зміну поведінки на менш ризиковану, сприятиме зниженню рівня стигматизації, пов’язаної з ВІЛ, яка часто є перешкодою в отриманні медичних послуг.

Проект USAID допоможе державі Україна та громадянському суспільству уповільнити розповсюдження ВІЛ-інфекції серед представників груп найвищого ризику та їхніх партнерів. У проекті будуть застосовані комплексні, науково-обґрунтовані підходи, які дозволять підвищити якість послуг у сфері ВІЛ/СНІД, а також посилити здатність українських організацій  здійснювати програми, направлені на подолання епідемії.

«Одна з основних цінностей Пакту – це партнерство. Взаємодія Пакту з USAID, FHI 360 і – що найважливіше – з нашими українськими партнерами робить нас всіх разом сильнішими. Об’єднуючи зусилля, ми можемо більш ефективно протидіяти поширенню ВІЛ в Україні і робити життя людей, які живуть з ВІЛ, здоровішим та більш наповненим», – сказав пан Візо, президент та виконавчий директор міжнародної організації «Пакт».

Американський народ через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу протягом 50 років. В Україні допомога USAID зосереджена на трьох сферах: здоров’я та соціальна трансформація, економічне зростання та демократія й урядування. З 1992 року USAID надало технічну та гуманітарну підтримку Україні вартістю 1,7 мільярдів доларів США. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.