bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Соціальний бізнес тепер у соціальних мережах
23.09.2012

З вересня 2012 року проект «Сприяння розвитку соціального підприємництва в Україні» представлено у Wordpress, Facebook та YouTube.

Головна мета – поширити ідеї соціального підприємництва в українському суспільстві, створити он-лайн пратформи для спілкування, обміну досвідом та новинами соціальних підприємців, прихильників соціального бізнесу та причетних до цього явища людей і компаній. Крім цього, в рамках он-лайн конференцій соціальні підприємці, які прагнуть розвивати власний бізнес, матимуть змогу отримати бізнес, юридичні та фінансові консультації. На представлених платформах можна не лише знайти інформацію щодо соціального бізнесу, а я налагоджувати зв’язки із соціальними підприємцями, людьми, що користуються послугами чи продуктами соціальних підприємств, а також організаціями, які підтримують соціальний бізнес.  

«Ми хочемо розказати про явище соціального підприємництва, оскільки в Україні існують перспективи для його розвитку, – пояснюють організатори проекту. –  В нашій країні є люди, які прагнуть зробити світ кращим, а також ті, які є незахищеними та потребують підтримки. Наша мета популяризувати соціальний бізнес, сформувати сприятливе середовище для стійкого розвитку соціальних підприємств та зробити інформацію про соціальних підприємців доступною всім зацікавленим».

Наразі у блозі (socialenterpriseorg.wordpress.com/), на Facebook (www.facebook.com/socialenterpriseorg) та YouTube (www.youtube.com/user/SocialEnterpriseOrg) розміщені відеоматеріали про проект та його учасників, кейси соціальних підприємств, які функціонують в Україні, статті та матеріали про соціальне підприємництво та багато іншого. Так, з матеріалів блогу Wordpress можна дізнатися про розвиток соціального бізнесу в європейських країнах, де соціальні підприємці вирішують проблеми безробіття, соціального захисту, громадського залучення тощо. На каналі YouTube знаходяться відео, в яких українські соціальні підприємці розповідають про свій бізнес, а також діляться життєвими історіями, які спонукали їх займатися соціальним бізнесом.

Довідка про соціальне підприємництво

Соціальне підприємство – це бізнес, метою якого є вирішення соціальних проблем. Прибутки соціального підприємства спрямовуються, головним чином, на розвиток бізнесу, громадські справи чи на вирішення гострих суспільних проблем. Таке підприємство діє за всіма законами бізнесу і приносить прибуток, тому не вважається благодійною організацією. Головна місія соціального підприємництва – приносити користь суспільству. Воно поширюється на такі галузі, як освіта, охорона навколишнього середовища, боротьба з бідністю, захист прав людини тощо.

Довідка про проект

Проект «Сприяння розвитку соціального підприємництва в Україні» діє з 2010 року, підтримуючи становлення та роботу соціального бізнесу. Партнерами проекту є Британська Рада в Україні, Фонд Східна Європа за сприяння Фонду ЕРСТЕ, PricewaterhouseCoopers в Україні, Ерсте Банк, Міжнародний фонд «Відродження» та Український фонд підтримки підприємництва. В рамках проекту відбуваються тренінги для соціального бізнесу, соціальні підприємці отримують бізнес, юридичні та фінансові консультації. Крім цього, організатори проекту надають фінансування соціальному бізнесу – Ерсте Банк та Фонд Східна Європа пропонують соціальним підприємствам кредити та гранти у розмірі до 200 тис грн у співвідношенні 50% на 50% (тобто до 100 тис грн – кредитні кошти та до 100 тис грн – грант). В рамках кредитно-грантового фінансування банк надає кредит для забезпечення та розвитку комерційної діяльності, тоді як кошти гранту повинні бути спрямовані на соціальну складову бізнесу.

Наразі в рамках програми «Сприяння розвитку соціального підприємництва» працюють 3 центри підтримки соціального підприємництва у Львівській та Донецькій областях, а також у Криму, що функціонують на базі Сокальської агенції регіонального розвитку, Асоціації «Соціально-економічні стратегії та партнерства» та Ремісничої Палати Криму. Крім цього проект «Сприяння розвитку соціального підприємництва в Україні» в співпраці з локальним бізнесом та громадським сектором підтримує соціальних підприємців в Миколаєві, Севастополі, Житомирі тощо.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.