bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадські організації в дії: огляд подій
16.06.2012

7 червня 2012 року луганська делегація презентувала у м. Горлівка (Донецька область) успішний досвід самоорганізації населення та взаємодії ОСН із владою. Це вже другий захід, на якому луганчани діляться своїми напрацюваннями із громадами інших міст. Активісти Горлівки не є новачками у питаннях самоорганізації, й давно опанували етап створення комітетів. Проте затрималися на стадії подальшого розвитку ОСН, яка передбачає ефективну реалізацію власних повноважень та налагодження взаємодії з органами влади.Читати більше...

12 червня 2012 року експерти-аналітики Донецької обласної організації ВГО «Комітет виборців України» розповіли про вплив передвиборчої активізації політичних діячів на мешканців Донеччини під час презентації перших результатів довготермінового громадського спостереження на виборах народних депутатів України в Донецькій області. 
Читати більше...

13 червня 2012 року Президент України Віктор Янукович підписав закон, що розширює перелік заборонених для куріння місць. Закон забороняє куріння тютюнових виробів, електронних сигарет і кальянів у ліфтах і таксофонах, у приміщеннях і на території установ охорони здоров’я, у навчальних закладах, на дитячих майданчиках, у спортивних і фізкультурно-оздоровчих спорудах, у під’їздах житлових будинків, підземних переходах, громадському транспорті, в приміщеннях установ ресторанного господарства, в приміщеннях об’єктів культурного призначення, приміщеннях органів держвлади та місцевого самоврядування, на зупинках громадського транспорту.
Читати більше...

Міжнародний євроінтеграційний проект «Євроавтобус-5: креативні громади на шляху до ЄС» майже місяць їздив українськими просторами з зупинками у невеличких населених пунктах. В цьому році цими населеними пунктами стали Канів (Черкаська область), Кіровське, Перещепино (Дніпропетровська), Музиківка (Херсонська), Авдіївка (Донецька) та Сєвєродонецьк (Луганська). В цих населених пунктах 11 дівчат зі Словаччини, Польщі, Німеччини, Літви, Латвії та 1 хлопець з Болгарії декілька днів жили у сім’ях. У невеличких містах реагували на приїзд Євроавтобусу по-різному: хтось асоціював це з Євро-2012, хтось – з Днями Європи, хтось – можливістю подивитися на майже нереальних іноземців та попрактикувати англійську. Та насправді команда приїжджала, щоб активізувати місцеву молодь на громадську діяльність.

Читати більше...

Десятихвилинне відео, у якому розповідається про втаємничення генеральних планів міст розробив Східноукраїнський центр громадських ініціатив.Відео розповідає про реальні життєві ситуації, в яких може опинитися кожен мешканець міста в зв’язку з ухваленням нового містобудівного документу без активної участі громадськості. Серед таких ситуацій – і конфіскація житла та примусове відселення, і знищення зелених зон, і побудова заводу поруч із місцем проживання. 
Читати більше...

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.