bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Cловник термінів та понять громадського сектору
24.05.2012

Благодійний Фонд «Творчий центр ТЦК» створив та пропонує до Вашої уваги словник термінів та понять, які використовуються в громадянському суспільстві.

Громадянське суспільство у сучасній Україні – це явище складне та багатовимірне. Розуміння термінів та понять громадянського суспільства ускладнюється тим, що вони входять одночасно до сфери вивчення різних наук про суспільство (соціології, політології, історії, соціальної філософії тощо), у кожній з яких наявні свої традиції та школи. Відсутність єдиного та взаємоприйнятого розуміння та тлумачення цих термінів та понять часто призводить до виникнення непорозумінь серед представників громадських організацій, а також державних, професійних чи академічних інститутів, на подолання яких витрачається багато часу та зусиль.

Словник має на меті узагальнити існуючі визначення та представити їх не лише з позицій традиційних наук про суспільство, але й з позицій активіста громадянського суспільства, що безпосередньо здійснює діяльність у цій сфері.

В словнику у скороченому вигляді надається найнеобхідніша інформація щодо головних понять, що використовуються у громадянському суспільстві.

Сподіваємось, що цей словник буде корисним для громадських активістів, представників громадський організацій та органів влади, а також усіх, хто цікавиться «третім сектором».

Завантажити словник

Будь-ласка, надсилайте Ваші коментарі на адресу: [email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.