bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Приєднайтесь до оцінки ефективності публічних консультацій з громадськістю
10.02.2012

Коаліція громадських ініціатив «За ефективну комунікацію влади та громадськості» (Комітет виборців України, Школа політичної аналітики, Аналітичний центр «Політика», Коаліція громадських організацій «Молода Черкащина» і регіональні партнери) (надалі - Коаліція) за підтримки проекту ПРООН „Розвиток громадянського суспільства” проводить дослідження практики та аналіз ефективності проведення органами виконавчої влади України публічних консультацій з громадськістю.

В рамках цього дослідження передбачається проведення експертного опитування учасників процесу консультацій та інших зацікавлених сторін, ряду регіональних фокус-груп, здійснення моніторингу і аналізу інформації на веб-сайтах „Громадянське суспільство і влада” та органів виконавчої влади, дослідження інших джерел інформації щодо практики проведення консультацій між органами виконавчої влади та громадськістю.

За результатами проведеного дослідження буде підготовлено аналітичний звіт, висновки і рекомендації якого буде покладено в основу подальшого удосконалення постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996 „Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики”, а також покращення існуючої практики проведення консультацій з громадськістю.

Реалізація проекту здійснюватиметься у тісній співпраці із Секретаріатом Кабінету Міністрів України, органами виконавчої влади, організаціями громадянського суспільства, експертною спільнотою, ЗМІ та іншими зацікавленими суб’єктами.

Дане експертне опитування спрямоване насамперед на оцінку відповідності існуючої практики проведення публічних консультацій з громадськістю вимогам постанови Кабінету Міністрів від 3 листопада 2010 р. № 996 „Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики”, ефективності консультацій загалом та виявлення найкращих та найгірших практик їх проведення.

Опитування на регіональному рівні проводять відділення КВУ та організації-партнери.

Всі члени Коаліції просять Вас долучитися до дослідження і оцінити діяльність центральних органів виконавчої влади (ЦОВВ) у сегменті публічних консультацій з громадськістю, і навести досвід ефективно діючих механізмів консультацій та запропонувати шляхи покращення процедур публічних консультацій з громадськістю.

Анкета опитування і перелік органів ЦОВВ додаються.

Прохання пересилати Ваші анкети з відповідями до середи 15 лютого 2012 на адресу [email protected], тема: Опитування по консультаціям з громадськістю.

Дякуємо вам за вашу громадянську позицію і співпрацю з підвищення ефективності комунікацій громадськості та влади!

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.