bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Бородянці долали перешкоди в розвитку громад (медіа-звіт)
25.01.2012

"Для впровадження змін громаді та владі на різних рівнях потрібно активніше та ефективніше співпрацювати між собою", - така думка неодноразово звучала на відкритому просторі, який відбувся в смт. Бородянка 20-21 січня 2012 року, на тему «Подолання ключових перепон розвитку громад, постраждалих у наслідок Чорнобильської катастрофи».

ГУРТ пропонує до Вашої уваги медіа-звіт, який відображає атмосферу заходу та містить цікаві та корисні напрацювання учасників.

У заході взяли участь близько 50 осіб, серед яких місцеві громадські активісти та лідери ініціативних груп, сільські та селищні голови, депутати сільських і селищних рад, директори будинків культури та шкіл Бородянського, Іванківського та Поліського районів, а також представники обласної та районної держадміністрації.

Формат заходу сприяв вільному та ефективному обміну думками між учасниками, що дозволило їм самостійно окреслили перелік питань, які потребують нагального вирішення в їхніх громадах, а також знайти шляхи для їхнього подолання.

Відсутність конструктивної комунікації в громаді та бажання долати перешкоди в розвитку громад – основні проблеми, з якими зіштовхуються активісти, які прагнуть покращити рівень соціально-економічного життя в своїй місцевості.

До активного обговорення на відкритому просторі також долучилися й представники національних меншин.



Найбільше їх хвилювала відповідь на запитання, як  ефективно бути залученими до процесу розвитку села, в якому вони проживають.

Як залучити інвестора до соціального об'єкту, як поєднати здоровий спосіб життя з дозвіллям молоді, як винайти кошти для очищення ставу та створення дитячих і спортивних майданчиків - ті проблемні питання, на які представники громад також шукали відповіді в ході роботи відкритого простору.

Коваль Ольга, депутат Новокорогодської сільської ради Бородянського району, поділилася з ГУРТом своєю історією, як їй, переїхавши з міста в сільську місцевість, вдається згрупувати та активізувати людей.



Також ГУРТ дізнавався в голів сільських і селищних рад, яких змін вдалося досягти в їхніх громадах завдяки взаємодії місцевих активістів і влади.



Протягом двох днів учасники напрацювали Книгу відкритого простору, яка містить не лише опис ініціатив щодо вирішення проблемних питань, а й контакти тих, хто взяв на себе відповідальність для подальшої їхньої реалізації.

 

Довідково

Захід відбувся в рамках проекту «Нові можливості для сільських громад, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи», який впроваджується Ресурсним центром ГУРТ та фінансується Фондом підтримки демократії ООН (UNDEF).

Метою проекту є забезпечення інклюзивного (включеного) врядування в сільських громадах постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи шляхом рівної участі всіх членів громад у процесі розвитку своїх громад використовуючи метод громадянської освіти. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.