bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадські організації в дії: огляд подій
17.12.2011

*9 грудня 2011 року у відділі літератури та інформації з питань економіки і права бібліотеки Тімірязєва до Міжнародного дня інвалідів пройшов круглий стіл «Взаємодія громадських організацій інвалідів з органами місцевої влади по впровадженню положень Конвенції ООН про права інвалідів під час підготовки адміністративно – територіальної реформи у Вінницькій області». В результаті роботи круглого столу було з'ясована необхідність в потребні ефективних законів, які б гарантували обласним, районним і місцевим Радам розпоряджання своїми бюджетами з обов’язковим врахуванням потреб людей з інвалідністю. Результатом роботи Круглого столу стала підготовка пропозицій до концепції АТР з поданням на розгляд депутатів обласної Ради. Адже низький рівень поінформованості як родин, які виховують дітей та молодь з комплексними вадами, так і представників місцевої влади, щодо обізнаності з положеннями чинного законодавства України для людей з інвалідністю, кожний орган місцевого самоврядування, що опікується інвалідами має свою галузеву базу даних, яка не є вичерпною і в переважній більшості не відображає реальну картину життєдіяльності людини з інвалідністю. Довідка (з Концепції впровадження АТР у Вінницькій області): в Україні питома вага місцевих податків і зборів у загальних надходженнях місцевих бюджетів становить 1,5-2% від загального обсягу доходів місцевого самоврядування, в той же час у США – 65% , у Франції – 60%, у Німеччині – 45%.

Контакти:
Мар'янчук Сергій
ГО "Молодіжна організація "СЛАВІС-ВІННИЦЯ"
[email protected]
093-093-8-999
http://www.slavis.ho.ua/


*9-10 грудня 2011 року у славному місті Лева відбувся 2 модуль проекту Британської Ради «Активні Громадяни» , участь у якому взяло біля 40 учасників з різних регіонів України. 


Контакти:

Мар'янчук Сергій
ГО "Молодіжна організація "СЛАВІС-ВІННИЦЯ"
[email protected]
093-093-8-999
http://www.slavis.ho.ua/


*13 грудня 2011 року у громадському житті Херсонщині відбулася знакова подія – створено коаліцію благодійних фондів та неурядових організації “Підтримка розвитку благодійності на Херсонщині”.

Контакти:
Польська Лариса
Херсонський обласний благодійний фонд "Захист"
[email protected]
http://www.zahyst.ks.ua/


*13 грудня на базі Брянківської міської ради пройшов одноденний семінар-тренінг «Застосування інструментів гендерного аналізу в планах соціально-економічного розвитку громад».

Контакти:
Наталія Звягінцева
ДГО Альянс
[email protected]

*Збільшення чисельності ВІЛ-інфікованих серед населення Лубен викликає занепокоєння. Про це йшлося під час засідання Круглого столу «Пам’ятаючи про небезпеку, зберігаємо надію», що відбувся за ініціативи Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» 13 грудня 2011 року.

Контакти:
Олександр Чепур
Полтавська обласна молодіжна громадська організація  «Твій Світ»
[email protected]

*Мешканці Запоріжжя вмагають від уряду відкритих генеральних планів. Відповідну резолюцію підготували 16-го грудня 2011 року учасники громадських обговорень, присвячених проблемі втаємниченості генпланів міст Запорізької області.

Контакти:
Володимир Щербаченко 
Східноукраїнський центр громадських ініціатив
[email protected]
http://totalaction.org.ua/

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.