bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Про некоректність поширеної інформації щодо реалізації ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд»
07.12.2011

У вересні 2011 р. офіційно започатковано міжнародну ініціативу «Партнерство «Відкритий Уряд», спрямовану на підвищення рівня відкритості та прозорості діяльності державних органів. Президент України В. Ф. Янукович взяв участь в інавгураційній церемонії Партнерства у м. Нью-Йорку та підтвердив готовність України приєднатися до зазначеної Ініціативи.

Оскільки участь у Ініціативі передбачає розроблення за участю громадськості плану заходів з її реалізації, Прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив Секретаріату Кабінету Міністрів та Міністерству юстиції забезпечити проведення широкого громадського обговорення у рамках цього процесу.

7 – 8 листопада 2011 р. на урядовому сайті «Громадянське суспільство і влада», сайтах «Громадських простір», «ГУРТ», «Влада і соціум» було розміщено повідомлення про ініціативу «Партнерство «Відкритий Уряд», початок підготовки відповідного проекту плану заходів та визначене Прем’єр-міністром України завдання щодо широкого громадського обговорення заходів з реалізації Ініціативи. Інститутам громадянського суспільства було запропоновано надавати свої пропозиції до плану заходів Секретаріату Кабінету Міністрів (відповідні контактні дані було зазначено).

Перший варіант проекту плану заходів було представлено громадськості на сайті «Громадянське суспільство і влада» 21 листопада 2011 р..

У зв’язку із зазначеним є некоректною поширена 6 грудня 2011 р. громадськими організаціями інформація щодо відсутності станом на 21 листопада 2011 р. будь-якої публічної інформації про те, хто є відповідальним за впровадження Ініціативи, та публікації повідомлення про роботу з реалізації Ініціативи лише після відкритого листа інститутів громадянського суспільства (зазначений лист, датований 9 листопада 2011 р., надійшов до Кабінету Міністрів України 15 листопада 2011 р.).

Наголошуємо, що обговорення проекту плану заходів з реалізації ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», розміщеного на сайті «Громадянське суспільство і влада», триває.

Інститути громадянського суспільства можуть надавати свої пропозиції:

  • поштою на адресу: 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2;
  • електронною поштою на адресу: [email protected]

Крім того, представники інститутів громадянського суспільства можуть взяти участь у заходах з обговорення проекту плану заходів (круглих столах, громадських слуханнях, дискусіях), які організовуватимуть центральні і місцеві органи виконавчої влади за участю громадських та науково-експертних рад, інститутів громадянського суспільства, підприємців, засобів масової інформації.

Довідки за телефоном: (044) 256-66-37, Шевченко Михайло Вікторович.

Контакти

  • Шевченко Михайло Вікторович
  • Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України
  • [email protected]
  • (044) 256-66-37
  • http://civic.kmu.gov.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.