bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Гуртом легше і на владу тиснути (відео)
22.11.2011

Де та межа, за якою від намагань співпрацювати із владою “по-хорошому” потрібно переходити до жорсткого тиску на неї? Чи можливий ефективний розвиток місцевих громад без допомоги адміністративного ресурсу? Хто може стати рушійною силою позитивних змін у малих селищах?

Учасники тренінгу спробували знайти відповіді на ці запитання, а також розібратися у особливостях та принципах проведення ефективної кампанії з адвокасі.

Серед знань та навичок, які отримали учасник впродовж тренінгу, можна визначити такі:

  • аналіз та систематизація ресурсів громад;
  • чітке розуміння змісту кампанії з адвокасі;
  • відмінність адвокасі від суміжних видів діяльності;
  • формулювання проблеми та мети кампанії з адвокасі;
  • аналіз системи влади в Україні та ігрового поле кампанії з адвокасі;
  • етапи стратегічного планування кампанії з адвокасі.

Особливу цікавість тренінг мав через те, що він поєднав як людей, що тільки роблять перші кроки у громадській діяльності, так і громадських активістів зі стажем, які нині вже представляють свої громади у органах місцевого самоврядування. Обмін практичним досвідом став надзвичайно змістовним та корисним.

Вдале поєднання теоретичних блоків та практичних завдань, яке запропонували досвідчені тренери, представники “Товариства Лева” Ігор Добко та Андрій Круп’як, зробили весь процес навчання легким та ефективним. Вочевидь, атмосфера легендарного козацького острову Хортиця, на якому проходило навчання, також додавала учасникам тренінгу наснаги і бойового духу.

Як зазначили учасники та тренери, місцевим організаторам з ГО “УкрПростір” вдалося забезпечити комфортну атмосферу для конструктивної роботи та підібрати вмотивовано налаштовану аудиторію.

Фотоальбом тренінгу:

Громадські активісти впродовж тренінгу прийшли до кількох практичних висновків:

  • для ефективного проведення кампаній адвокасі необхідно ретельно опрацювати причини та можливі шляхи вирішення обраної проблеми;
  • для проведення кампанії адвокасі потрібно чітко розуміти структуру органів місцевої влади та сферу її компетенції;
  • залучення та інформування громади значно підвищує ефективність та шанси на перемогу кампанії адвокасі.

Про те, що нового дізналися учасники навчання і як вони планують застосовувати здобуті знання на практиці, можна переглянути на відео.

Тренінг «Місцеві ініціативи, як механізм залученості громади до вирішення місцевих проблем. Комунікація в громаді» для громадських активістів Запорізької області був проведений Всеукраїнською мережею “Громадські ініціативи України” спільно з громадською організацією “УкрПростір” (Запоріжжя).

Тренінг відбувся в рамках проекту “Підтримка громадських ініціатив в Україні”, який здійснюється завдяки фінансовій підтримці Національного фонду демократії (NED) і адмініструється ВОМГО “Наше Поділля” у співпраці з ГО Товариство Лева та ВГО СУМ в Україні, а також партнерськими НУО з 15 регіонів України в рамках діяльності мережі “Громадські ініціативи України”.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.