bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Йоганнес Андерсен: “Виходьте в реальність! В цьому і полягає суть суспільної журналістики”
16.11.2011

11 листопада в офісі Ресурсного центру ГУРТ відбувся навчальний гурток суспільних журналістів за участі Йоганнеса Вамберга Андерсена, данського журналіста, який протягом 15 років живе і працює в Україні.

Він розповів про свій досвід життя в Україні та роботи тут в якості іноземного журналіста: «Журналістів з інших країн часто звинувачують в тому, що вони звикли до європейських стандартів роботи та не розуміють специфіки політичного та громадського життя в Україні».

Тим не менш, він стверджує, що для того, щоб бути хорошим журналістом, не потрібно писати тільки про політичні та скандальні теми, треба йти до людей, до проблем громади і висвітлювати ці негаразди. Тільки в такий спосіб є надія відкрити очі на існуючі проблеми і мобілізувати жителів до впровадження змін.

«Виходьте в реальність!», - каже Йоганес, - «Шукайте теми, які стосуються простих людей, будьте критичними та допитливими. В цьому і полягає суть суспільної журналістики». 

Нагадаємо, наступний гурток відбудеться в Ресурному центрі ГУРТ 25 листопада 2011 року.

Початок заняття о 17:00, тривалість - 1 година. 

Місце проведення: офіс Ресурсного центру ГУРТ (вул. Попудренка, 52, офіс 609).

Участь в навчальних гуртках безкоштовна.

Веб-сторінка проекту: gurt.org.ua/gurt/projects/media/

Проект "Назустріч високим стандартам журналістики в громадському секторі України" здійснюється Ресурсним центром ГУРТ в партнерстві з Центром волонтеріату "Добра Воля" за фінансової підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.