bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадські організації в дії: огляд подій
29.10.2011

  • 17 жовтня відбулася зустріч партнерів проекту «Профілактика передачі ВІЛ від матері до дитини у наркозалежних вагітних жінок та покращення показників здоров’я їх новонароджених», який впроваджується за технічної підтримки Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) та «Фонду Вільяма Дж. Клінтона». Метою зустрічі було інформувати учасників про ситуацію щодо рівня передачі ВІЛ від матері до дитини в Україні, чинники, які впливають на це, а також представити послуги новостворених центрів інтегрованої допомоги для вагітних споживачок ін’єкційних наркотиків. Такі центри діють на базі медичних закладів (жіночих консультацій та пологових будинків) міст Києва, Дніпропетровська та Полтави. Київський досвід роботи з вагітними та молодими матерями, споживачками ін’єкційних наркотиків, представляла Лада Булах, виконавчий директор Київського відділення Мережі ЛЖВ. За два роки реалізації проекту в м. Києві його послугами скористалися 159 ВІЛ-позитивних вагітних і молодих матерів-СІН: 28 з них були або є учасницями програм замісної терапії, 37 пройшли реабілітаційні програми. Л. Булах також говорила про труднощі та перешкоди в доступі до послуг для вагітних та молодих матерів-СІН і шляхи їх подолання.

Контакти: Марина Грудій, "Право на здоров'я", [email protected], (044)2782358,  http://www.healthright.org.ua/.

  • 18 жовтня 2011 року в конференц-залі Сєвєродонецької агенції розвитку громади зібралась молодь для святкування Міжнародного дня молодіжної Демократії. Основними питаннями зустрічі стали: роль молоді в побудові демократичного суспільства; молодіжна політика Луганщини: умови існування та перспективи;  роль громадських організацій як вартових демократії, а не опонентів держави. Свято відвідав гість з Єгипту Мухаммед Аллін, який розповів про відносини молоді у його країні, та зазначив про проблеми тютюнопаління та алкоголізму молоді на Україні.  Вже незабаром, 5 грудня, волонтери та волонтерські загони міста зберуться разом у Бізнес-клубі для святкування Міжнародного дня Волонтера. Найактивніші з них будуть нагороджені.

Контакти: Галина Трякіна, Луганська Обласна Громадська Організація Бізнес-клуб «Європейський вибір», [email protected], +38(06452)28041, http://euro-choice-lug.info/.

  • 19-20 жовтня 2011 року персонал благодійної організації «Мій край» з м. Івано-Франківськ отримав групову консультацію Фундації імені князів-благодійників Острозьких, а також комплект підручників і посібників, що дозволяє застосувати методики активізації громад, притаманні Фонду розвитку громад. Протягом двох робочих днів благодійна організація «Мій край» визначила бачення щодо свого розвитку до 2014 року, котре передбачає охопити діяльністю громади Городенівського, Тисменицького, Тлумацького районів та міста Івано-Франківськ. Зокрема, передбачається створити програми для пенсіонерів, сімей та дітей, виконання яких вирішуватиме проблеми і забезпечуватиме потреби цих категорій населення. Для реалізації своїх планів Благодійна організація «Мій край» запрошує до партнерства громадські організації та волонтерів регіону. У листопаді 2011 року планується проводити у Городенці та Івано-Франківську два наступних тренінги для активістів громад і громадських організацій, які долучаються до розвитку регіону.

Контакти: Тетяна Гордєєва, Фундація імені князів-благодійників Острозьких, [email protected], (0362) 22-10-81, http://www.fundraising.org.ua/.

 

  • 21 жовтня 2011 року в Луганську відбувся семінар «Як привабити благодійника за допомогою шкільного сайту». Організаторами семінару виступили Східноукраїнський центр громадських ініціатив (СЦГІ) та Луганський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. У роботі семінару взяли участь 17 завучів із навчально-виховної роботи та вчителів інформатики шкіл дев’яти районів/міст Луганської області, що координують функціонування шкільних веб-сайтів. Тренери СЦГІ презентували освітянам досвід шкіл США у напрямку використання мережі інтернет із метою залучення додаткових ресурсів, більш детально зупинилися на змістовому наповненні розділів веб-сайтів, присвячених шкільним благодійникам. Особливий інтерес викликав перегляд сайтів шкіл США, спільний аналіз їх структури, дизайну та контенту. На семінарі учасники також змогли попрацювати над розробкою концепції розділу, присвяченого благодійникам, для свого шкільного веб-сайту, спланувати подальші дії з реалізації перетворень на сайті своєї школи. У продовження семінару серед учасників оголошено інтернет-конкурс «Краща розробка розділу для шкільного благодійника». Практичним помічником під час розробки нового розділу сайту та підготовки до участі у конкурсі стане посібник «Інтернет та нові можливості із залучення додаткових ресурсів для школи», який вийшов у рамках проекту та був презентований командою СЦГІ кожному учасникові.

Контакти: Оксана Дрєпіна, [email protected], (050) 92 34 117.

  • 21-22 жовтня 2011 року у м. Миколаїв відбувся 1 модуль проекту Британської Ради «Активні Громадяни» , участь у якому взяло біля 40 учасників  з різних регіонів України. «Активні Громадяни» — програма Британської Ради у галузі міжкультурного діалогу і соціального розвитку. Ця міжнародна ініціатива охоплює низку країн Європи, включаючи Україну. Мета програми полягає у підтримці соціальних змін і сталого розвитку шляхом створення і розвитку мережі лідерів, які є рушіями реформ у своїх громадах. Програма розробляється та запроваджується Британською Радою разом з місцевими партнерами з країн-учасниць. Основні компоненти програми включають: 1.Тренінгові семінари для учасників, які охоплюють вміння ефективної взаємодії для кращого розуміння місцевих громад і глобальної взаємозалежності, питання сталого розвитку для запровадження позитивних змін, навички планування і менеджменту проектів; 2.Поширення учасниками отриманих знань у своїх громадах; 3.Проекти соціальної дії, які будуть розроблятись і запроваджуватись учасниками програми на основі набутих знань та їх поглядів на потреби розвитку своїх громад; 4.Обміни і контакти, які надають можливість учасникам продемонструвати свої досягнення, поділитися досвідом і встановити мережі та партнерство. В результаті програми учасники матимуть можливість зробити вагомий внесок у соціальний розвиток своїх громад і налагодити нові професійні контакти.

Контакти: Мар'янчук Сергій, ГО "Молодіжна організація "СЛАВІС-ВІННИЦЯ", [email protected], 093-093-8-999, http://www.britishcouncil.org/ukraine

  • 21-22 жовтня в Харкові відбувся семінар-тренінг “Ідентифікація проблеми для аналізу державної політики, аналіз стейкхолдерів і консультації з громадськістю”. Захід організував Інститут сталого розвитку в межах проекту “Залучення експертно-аналітичного потенціалу громадськості для розв’язання проблеми “енергетичної бідності” в Харківській області” за підтримки програми “Посилення впливу громадянського суспільства” Міжнародного фонду “Відродження”. Експерт із енергозбереження, професор Ігор Черваньов зазначив: “У Харкові та Харківській області (за доповіддю Прем’єр-міністра України Миколи Азарова на засіданні Кабінету Міністрів України 3 липня 2011 року) найвищі серед міст України тарифи на послуги комунальних підприємств, особливо в галузі місцевої енергетики – надання послуг із опалення та гарячого водопостачання”. Водночас, оцінки Міністерства палива та вугільної промисловості (Звіт “Стан енергетичних мереж України”, 2009 рік) і дослідження незалежних організацій (зокрема “Прозорість державних фінансів в Україні. Оцінка та рекомендації”, яке виконав Гданський Інститут ринкової економіки 2004 року), демонструють, що постійне збільшення вартості місцевих енергоресурсів залежить не лише від збільшення ринкової вартості первинного вуглеводневого палива, а й є наслідком “енергетичного марнотратства” та високої зношеності локальних енергомереж і засобів виробництва теплової енергії.

Контакти: Станіслав Ігнатьєв, Інститут сталого розвитку, [email protected], 057-77-55-672, http://www.isd.ucoz.ua/.

  • 22 жовтня 2011 р. в м. Ізмаїл міською організацією ВГО “Комітет виборців України” був проведений круглий стіл, присвячений презентації результатів проекту громадського моніторингу «Маю право знати!». Керівник проекту Світлана Гудь повідомила, що в Ізмаїльському та Кілійському районах протягом липня – вересня 2011року, проводився моніторинг з метою сприяння дотриманню прав людини у доступі до публічної інформації в сфері соціального захисту населення та основних принципів відкритості, доступності управлінь праці та соціального захисту населення. З метою створення механізмів реалізації права кожного на доступ до інформації, що знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, забезпечення прозорості та відкритості цих же суб’єктів та інших розпорядників публічної інформації та інформації, що становить суспільний інтерес, 13 січня 2011 року Верховною Радою України прийнято нову редакцію Закону України «Про інформацію» та Закон України «Про доступ до публічної інформації», які набрали чинності 9 травня 2011 року. Спираючись на результати проведеного моніторингу, Ізмаїльське представництво Одеської обласної організації ВГО “Комітет виборців України” підкреслює, що більшість населення не знає про існування діючого Закону та, відповідно, не знає як ним користуватись. Щодо інформаційної діяльності управлінь, то результати говорять про те, що населення отримує необхідну інформацію переважно від знайомих, які мали досвід отримання соціальної допомоги. А тому інформованість населення не є заслугою управлінь праці. Самі управління вживають недостатньо заходів щодо покращення доступу громадян до публічної інформації. Крім того, спеціалісти безвідповідально ставляться до виконання своїх прямих обов’язків, що викликає недовіру людей до органів державної влади. Також було сформовано рекомендації Ізмаїльському міському УПтаСЗН та Ізмаїльському районному УПтаСЗН.

Контакти: Гудь Світлана, Ізмаїльська міська громадська організація ВГО "КВУ", [email protected], (04841)2-43-48.

  • В Кременчуці  22 жовтня 2011 року відбулася громадська дискусія в рамках проекту «Кроками світових геніїв» – унікальний туристичний маршрут Кременчуком». Організатором заходу виступали громадське об’єднання «Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб» спільно з Управлінням культури і туризму виконкому Кременчуцької міської ради. Серед учасників дискусії були працівники музеїв, бібліотек, галереї, представники кременчуцької та омельницької влади, лікарі, викладачі, письменники, ЗМІ. Всі жваво обговорювали постаті В.І. Вернадського, М.М. Колачевського, Д. Тьомкіна, І. Приходька, К. Флейшиц, О.Д.Литовченка. Лунали ідеї створення літературного скверу в Кременчуці, музичного фонтану та туристичного маршруту, який би спирався на легенди про козака Івана Кременчука. Різноманітність поглядів і підходів до створення маршруту забезпечила участь не тільки кременчуцьких краєзнавців, а й науковців з Онуфріївки, Світловодська, Рокитного, Омельника. Також під час заходу були презентовані результати громадського опитування «Імідж Кременчука». Детально ознайомитися з результатами опитування. Електронний варіант анкети можна заповнити на сайті

Контакти: Альона Глазкова, Громадське об’єднання «Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб», [email protected]http://eu-klub.ucoz.ua/.

  • 22-23 жовтня 2011 року національна коаліція із 36 громадських організацій, що охоплює усі регіони України навчалися фандрейзингу за методикою Фундації імені князів-благодійників Острозьких та спланували діяльність за підтримки IFESУ Рівненській області представниками коаліції є Волинський ресурсний центр і ще один наш земляк Руслан Краплич є консультантом-модератором, який допомагає у розвитку дій коаліції перед виборами, в час їх проведення та після виборів 2012 року. Це вже друга зустріч коаліцій, котра затвердила чіткі плани дій. Зокрема на Рівненщині планується створити місцеву мережу неурядових організацій та долучити не менше 400 волонтерів, які здійснюватимуть просвіту та моніторинг виборчого процесу.

Контакти: Тетяна Гордєєва, Фундація імені князів-благодійників Острозьких, [email protected], (0362) 22-10-81, http://www.fundraising.org.ua/.

  • 22-23 жовтня у м.Суми відбувся Міжрегіональний форум громадських організацій Північно-Східної України. Даний захід відбувся в рамках проекту Сумського обласного комітету молодіжних організацій «Підтримка громадських ініціатив малих міст Північно-Східної України», за фінансової підтримки NED. Головною метою проведення заходу було виокремлення сильних і слабких сторін громадського сектору регіонів, розробка певної концепції роботи Мережі громадських організацій, планування проведення спільних заходів. На початку заходу учасники презентували один із найуспішніших проектів своїх організацій. Презентація відбувалася з метою ознайомлення присутніх з діяльність організації та успішних механізмів впливу на громадянське суспільство. Після цього учасників розбили не декілька груп, модераторами яких були самі учасники. В результати роботи в групах було написано чотири цілком актуальних і реальних заходи. Головним позитивом даного заходу є його само продовження. Маємо надію, що по його закінченню кожен учасник впевнився, що він не сам, що є в області люди, які займаються тою ж справою і готові допомогти, підтримати. Можливо, не всі заходи, розписані на форумі будуть проведені, в силу фінансових, організаційних чи комунікативних причин, але вже те, що громадські діячі трьох областей дійшли до спільного знаменника, свідчить, нехай про малу, але, все ж таки, перемогу активних і дієвих. 

Контакти: Лучанінова Наталка, Сумський обласний комітет молодіжних організацій, [email protected], +380542770329, http://sumymolod.eu/.

  • 23 жовтня 2011 року у Вінниці відбулась акція «Рожева стрічка єднає небайдужих». Мета акції - надання громадянам достовірної інформації про рак молочної залози, об’єднання спільних зусиль у боротьбі з недугою та популяризація здорового способу життя. Адже як повідомила голова правління Українського Жіночого Фонду Наталя Карбовська, за даними національного канцреєстру, Вінниччина – одна з областей, де найвищий показник діагностування раку молочної залози на І та ІІ стадії, тобто коли рак виліковується. По Вінницькій області кожних три доби реєструється 2 нових випадки виявлення раку, а за 5 днів помирає дві жінки працездатного віку - 40-50 років. Підраховано, що за 20 років ми можемо втратити до 30% жіночого населення. Враховуючи глобальність проблеми раку молочної залози, Вінницька ГО «Інформаційно-просвітницький центр «ВІСЬ» (голова Світлана Дубина) і ініціювала акцію. У рамках акції відбувся велопробіг «За життя», виступи вінницьких музичних гуртів «Ларус», «Сердже Дженіфер» та «Wind of changes» у сквері Козицького, інформаційно-тематичний ярмарок. Для дітей проходив конкурс малюнку на асфальті, а також молодіжний квест. Волонтерські десанти розповсюдили понад 10 тисяч тематичних буклетів у найбільш людних місцях нашого міста: вокзалах, ринках, місцях відпочинку. Акція відбулася за підтримки Вінницької міської ради, громадських організацій, Фонду ім. Комен ( Susan G. Komen for the Cure) - найбільшого всесвітнього масового співтовариства людей, що перенесли рак молочної залози) та Українського Жіночого Фонду. 

Контакти: Світлана Дубина, Вінницька ГО "Інформаційно - просвітницький центр "ВІСЬ", [email protected], +380965886214.

  • 25 жовтня 2011 року святкували відкриття пунктів вільного доступу до мережі Інтернет в рамках програми «Бібліоміст» у Дубенській центральній районній бібліотеці, районній дитячій бібліотеці, бібліотеках-філіях сіл Привільне, Рачин, Птича. Зав.бібліотекою с.Привільне продемонструвала електрону презентацію «Впровадження інноваційних технологій в публічно-шкільній бібліотеці с.Привільне», поділились враженнями про нові можливості бібліотеки сільський голова Привільненської сільської ради Ю.Момотюк, директор Привільненської ЗОШ Г.Гузь, вихователь ДНЗ Л.Вальченко. Бібліотека с.Рачин продемонструвала електронну презентацію «Бібліоміст – безкоштовний Інтернет у бібліотеці», яка розкривала основні напрямки діяльності бібліотеки с.Рачин щодо реалізації проекту «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету» . Мешканці села, які мають родичів за кордоном, висловили свої враження від можливості спілкування з ними за допомогою програми Skype.

Контакти: Тетяна Гордєєва, Фундація імені князів-благодійників Острозьких, [email protected], (0362) 22-10-81, http://www.fundraising.org.ua/.

  • ГО «Молодіжна Альтернатива» спільно з ДОМГО «МІКС» провели дослідження «Проблеми безробіття молоді та шляхи їх подолання», презентація якого відбулась 25 жовтня 2011 року в форматі круглого столу в Дніпропетровському університеті ім. А. Нобеля. Дослідження показало, що в Дніпропетровську зараз нараховується 110 тис. студентів, з них 68 тис. - студенти III-IV курсів, випускники. 60 % з них мають потребу у працевлаштуванні. Основною проблемою працевлаштування молодого спеціаліста є пошук роботи за фахом. Ця складність пояснюється двома причинами. По-перше, набір спеціальностей і професій, що готуються у вишах, не відповідає запитам ринку праці. По-друге, більшість роботодавців шукають фахівців, які мають практичний досвід роботи. Для обговорення отриманих результатів на захід студентами були запрошені всі «винуватці»: представники вишів, центри зайнятості, підприємці та профспілки. Дискусія розгорілась одразу. Студенти запитували, чому так важко знайти роботу за фахом. Виші нарікали на відсутність зв’язку з підприємствами. Центри зайнятості наголошували про обмеженість ринку праці в період кризи. А підприємці повторювали «доля студентів – у руках самих студентів». Відповідь напрошувалась сама по собі: варто робити суттєві кроки та ухвалювати системні рішення. Зміни в одній галузі – малоефективні, варто створювати сприятливі умови на державному і місцевому рівні, в сфері освіти та оподаткування, мати підтримку ЗМІ та неурядових організацій. 

Контакти: Зезюліна Катерина, ДОМГО "МІКС",  [email protected],  +380976407727,  http://miks.org.ua/.

  • 26 жовтня 2011 року в Дитячій обласній клінічній лікарні відбулася прес-конференція, яка була присвячена остаточним результатам VI благодійній акції національного масштабу «Серце до серця» та передачі життєво-необхідного медичного обладнання для дітей хворих на цукровий діабет. У заході взяли участь представники управлінь при Донецької облдержадміністрації, ДГО «Альянс» як представники фонду в Донецькій області, кращі волонтери, батьки та діти, яким буде передаватися обладнання, а також представники Дитячої обласної клінічної лікарні. Наступного року кошти збиратимуться також для дітей, хворих на цукровий діабет.

Контакти: Наталія Звягінцева, ДГО Альянс, [email protected].

  • 27 жовтня 2011 року актова зала Рівненської міської податкової інспекції була повністю заповнена працівниками,котрі прийшли на відверту розмову про податкову культуру з віце-президентом Міжнародного фонду розвитку податкової культури професором зі США Петром Костівим і редактором українського журналу «Вісник благодійництва» Русланом Крапличем, організовану Фундацією імені князів-благодійників Острозьких та Рівненською ДПІ. У ході короткої лекції п. Петро Костів розповів про впровадження системи податкової культури у США та країнах Латинської Америки, зокрема в Аргентині. По звершенню лекції пан П. Костів та п. Р.Краплич ознайомилися із навчальними виданнями для дітей та планами роботи рівненських податківців з розвитку податкової культури та висловили побажання включити ряд заходів у проекти Міжнародного фонду розвитку податкової культури і журнал «Вісник благодійництва» започатковує відповідну рубрику. Гості РДПІ підкреслили, що кількома днями раніше подібну домовленість вже здійснено з Національним університетом Державної податкової служби України (м. Ірпінь, Київської області). Тож пропозиції сторін і плани спільних дій з розвитку податкової культури в Україні та на Рівненщині узгоджуватимуться партнерами до березня 2012 року, після чого розпочнеться дія кількох спільних проектів.

Контакти: Тетяна Гордєєва, Фундація імені князів-благодійників Острозьких, [email protected], (0362) 22-10-81, http://www.fundraising.org.ua/.

  • Лідери учнівських самоврядувань шкіл Луганської області розробили власний план дій щодо розвитку інтернет-культури учнів своєї школи/місцевої дитячої громадської організації. На цей крок їх спонукав тренінг «Створення учнями образу школи в інтернет», який пройшов 27 жовтня 2011 року у Луганську. Захід організований Східноукраїнським центром громадських ініціатив (далі СЦГІ) у партнерстві із Луганським обласним центром розвитку дитячого руху «Лугарі» та проектом ТОВ «Стелла Сістемз» EDUkiT. Програмою тренінгу були запропоновані для розробки питання основних напрямків мережевого спілкування учнів, іміджу навчального закладу, інтернет-культури, ролі органів учнівського самоврядування в підвищенні іміджу школи. Волонтер Корпусу Миру Kurt Hagemann поділився із шкільними активістами області тим досвідом роботи в інтернеті та на шкільних сайтах, який допомагає органам учнівських самоврядувань шкіл США підвищувати імідж школи в громаді. Разом із школярами до Луганська приїхали керівники районних/міських відділень дитячої громадської організації «Лугарі». Для них організаторами було підготовлено методичний семінар-нараду на тему «Переваги використання навчальними закладами та громадськими організаціями можливостей інтернет у своїй діяльності». Більше про проект.

Контакти: Олександра Хандрамай.

  • 27 жовтня 2011 року адвокат, професор зі США, віцепрезидент Міжнародного фонду розвитку податкової культури Петро Костів дав лекції з права та судової практики США, а також разом зі своїм колегою редактором журналу «Вісник Благодійництва» Русланом Крапличем розповіли про історію й практики податкової культури. А майбутнє цієї галузі визначали студенти юридичного факультету Національного Універстиету Острозька Академія. Подія відбулася за сприяння Фундації імені князів-благодійників Острозьких.На завершення лекції студенти Острозької Академії сформували візію майбутніх (бажаних) дій Влади, Бізнесу, Громадських і благодійних організацій і громадян щодо розвитку податкової культури, серед яких: здійснення просвіти навчань фінансовій грамотності громадян, що призведе до посилення контролю за витрачанням бюджету і заохоченням добровільно сплачувати податки, перетворюючи українців на багатих людей, а державу у процвітаючу. Детальніше про лекції та пропозиції студентів Острозької Академії щодо розвитку податкової культури в Україні читайте незабаром на сайті Міжнародного фонду розвитку податкової культури.

Контакти: Тетяна Гордєєва, Фундація імені князів-благодійників Острозьких, [email protected], (0362) 22-10-81, http://www.fundraising.org.ua/.

  • 27 жовтня 2011 року в приміщенні Острозької центральної районної бібліотеки відбулося відкриття Пункту вільного доступу до мережі Інтернет. Це відкриття ми вважаємо головною подією року, яке стало можливим завдяки успішній участі нашої книгозбірні у програмі «Бібліоміст». Пункт вільного доступу до мережі Інтернет - це нові можливості якісного інформаційного обслуговування користувачів. У першу чергу таку можливість отримали соціально незахищені верстви населення, безробітні, люди з обмеженими фізичними можливостями, студенти, учні, пенсіонери, працівники освіти, культури тощо. Острозька централізована система публічно-шкільних бібліотек виграла гранд у конкурсі «Організація нових бібліотечних послуг з використанням мережі Інтернет» та отримала комплект обладнання: 15 ПК з програмним забезпеченням, 4 сканери, 4 принтери, web-камери з навушниками та мікрофонами, мережеве обладнання. У свою чергу, Острозька районна влада профінансувала ремонтні роботи приміщенні районної бібліотеки та придбання меблів для комп’ютерної техніки.

Контакти: Тетяна Гордєєва, Фундація імені князів-благодійників Острозьких, [email protected], (0362) 22-10-81, http://www.fundraising.org.ua/.

  • 4хгодинний практичний курс «Школа без агресії» для дітей і підлітків 8-15 років містить різні ігри, бесіди і дихальні вправи, які допомагають школярам звільнитися від хронічного стресу, агресії і оцінити користь дружелюбної поведінки, навчитися працювати в команді. Зазвичай після такого курсу діти використовують набуті знання і навички для позбавлення психологічної напруги самостійно. Програма проводиться безкоштовно і є частиною соціальної діяльності ТОВ «Мистецтво життя». Курси “Школа без агресії” проводяться регулярно в різних містах України. З серпня 2009 по вересень 2011 ми провели 249 програм «Школа без агресії» для 5801 дітей у Донецьку, Києві та області, Донецьку, Львові, Ужгороді, Києві, Житомирі, Полтаві, Слов’янську, Краматорську, Феодосії, Херсоні, містах АР Крим та інш.Ми співпрацюємо з різними школами, Центрами у справах сім’ї і молоді, благодійними організаціями, батьками - з усіма, хто може і бажає організувати курси для дітей в своїх містах. Також ви можете зв’язатися з координатором некомерційних програм ТОВ «Мистецтво життя» з приводу організації програми «Школа без агресії».

Контакти: Наталя Шульман, ТОВ "Мистецтво життя", [email protected], +38 (050) 872-05-38, http://www.artofliving.com.ua/.

 

  • Минулого уікенду гризти граніт науки зібралися 25 лідерів. Всі вони учасники проекту “Школа молодого політика”. З року в рік організатором навчання виступає громадська організація “Молодь —XXI століття”.Напочатку тренінгу до молодих лідерів звернувся начальник Відділу у справах сім’ї та молоді В’ячеслав Голуб. Він закликав молодих людей подавати власні ініціативи на щорічний конкурс проектів. Найцікавіші проекти, зазначив керівник отримають фінансування. Під час першого семінару навчали молоді лідери розглядали питання, що стосувалися специфіки функціонування органів законодавчої та виконавчої влади в Україні. Говорили про основні помилки сучасних ораторів, методики вдосконалення публічного виступу, інтереси сучасної політичної еліти. Нагадаємо, протягом 2-тижнів охочі брати участь у проекті надсилали анкети. За результатами співбесіди з-поміж 130 претендентів організатори обрали 25 учасників. В рамках 5-ти дводенних семінарів “молоду кров” навчатимуть основам політології. Лідери пізнаватимуть тонкощі роботи зі ЗМІ та новими медіа. Отримають теоретичні та практичні навички з ведення виборчої кампанії.

Контакти: Артем Шелковий, ЧМГО «Молодь – XXI століття»,  [email protected],  http://www.m21.org.ua/.

  • В той час, коли український уряд не може визначити на рік, що минає, тендер для закупівлі ліків і життя сотень онкохворих дітей перебуває під загрозою смерті, благодійники із Австралії передали на лікування онкохворих дітей Львова близько 2,5 мільйонів гривень. З жовтня цього року міжнародний благодійний фонд «Карітас України» розпочав проект «Надання медичної допомоги дітям, які лікуються в Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі». Донором проекту виступає Українська католицька церква в Австралії. Проект дофінансування лікування хворих на рак дітей в Чорнобильській лікарні здійснюється за посередництвом фонду «Крила надії», що функціонує спеціально для допомоги онкохворим дітям. Розрахований на річну тривалість, проект Карітасу України передбачає надання комплексних медико-соціальних послуг близько 30 дітям і батькам, які перебувають в онкологічному диспансері. Загальний бюджет проекту становить майже AUD300,000.00. Оскільки держава від початку 2011 року не виділила жодних коштів для закупівлі ліків чи медичних установок, а міністру охорони здоровя це коштувало лише догани, українцям залишається сподіватись на зусилля співгромадян онкохворих дітей і одиночних благодійників переважно із заможніх країн.

Контакти: Надія Чорна, Карітас України, [email protected], +38 032 225 68 90 (1), http://www.caritas-ua.org/

Від ГУРТа: Не забувайте до новин про свої проведені заходи долучати фотографії :)

 

Контакти

Коментарі

Анна Чайковська   4645 днів тому   #  

Дякую ГУРТу! Подобається зміна. Класно форма подачі новин в громадському секторі. ГО в дії:огляд новин.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.