bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

КМУ зустрінеться з керівниками громадських рад
27.10.2011

Кабінет Міністрів України підтримує пропозицію голів громадських рад при центральних та місцевих органах виконавчої влади щодо проведення зустрічі. Таким є результат звернення Координаційної ради голів громадських рад регіонів України до прем’єр-міністра України Миколи Азарова.

Як зазначається у листі заступника керівника СКМУ Юрія Авксентьєва до спікера Координаційної ради Володимира Кіпня, Микола Азаров доручив міністрам та керівникам місцевих ОВВ надати пропозиції щодо питань, які можуть бути розглянуті під час зустрічі голів громадських рад з членами КМУ.

Втім, як випливає з листа, проведення такої зустрічі буде актуальним після того, як сформуються громадські ради при всіх ЦОВВ. Як відомо, цей процес дещо загальмувався через реорганізацію останніх відповідно до Указу Президента №1085 від 9 грудня 2010р. За даними загальнонаціонального звіту із моніторингу формування громадських рад при центральних та місцевих ОВВ, на сьогодні сформовано громадські ради лише при 37 ЦОВВ із 78.

«Непокоїть те, що на сьогодні досі не сформована така велика кількість громадських рад при центральних органах виконавчої влади. Втім, урядова Постанова №996 не говорить, що проведення зустрічі голів громадських рад з членами КМУ обов’язкове лише за умови формування громадських рад при всіх ЦОВВ. На сьогодні накопичилось достатньо проблем, які урядовці та керівники громадських рад мають обговорити», – зазначив Максим Лациба, керівник програм Українського незалежного центру політичних досліджень.

Також відповідно до доручення М. Азарова міністр юстиції Олександр Лавринович та керівники центральних та місцевих ОВВ мають опрацювати проект Меморандуму про співпрацю між Урядом та Координаційною радою, ініційований регіональними керівниками громадських рад.

Нагадаємо, що Меморандум про партнерство між Кабінетом Міністрів і Координаційною радою голів громадських рад регіонів визначає спільні зобов’язання уряду та громадських рад щодо суспільного розвитку країни, вирішення соціально-економічних і гуманітарних проблем, проведення суспільно важливих реформ.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.