bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадські організації в дії: огляд подій тижня
01.10.2011

Що цікавого відбулося за останні дні вересня в житті громадського сектору? Пропонуємо вашій увазі короткий огляд подій тижня.

  • 23 вересня в селі Глинськ Рівненської області відбувся тренінг з локального фандрейзингу для представників місцевої громади. В ході навчання основна увага приділялася визначенню головних проблем села та пошуку шляхів їх вирішення. Так, серед питань, які потрібно вирішити, було зазначено відсутність освітлення вулиць у вечірній і нічний час. Завдяки спільній роботі учасників тренінгу вдалося визначити та намітити шляхи вирішення цього питання на місцевому рівні.

Контакти: Тетяна Гордєєва, Фундація імені князів-благодійників Острозьких, (0362) 22-10-81, [email protected]

  • 26 вересня по всьому світу відзначають Всесвітній День контрацепції. Цей день вперше був ініційований низкою організацій, що займаються питаннями репродуктивного здоров’я, і відзначений в 2007 році. У Миколаєві, як і по всьому світу, Всесвітній День Контрацепції пройшов під девізом: “Контрацепція - це ваше життя, це ваша відповідальність”, який закликає молодих людей використовувати контрацепцію для повного захисту від незапланованої вагітності та інфекцій, що передаються статевим шляхом (ІПСШ), а також ВІЛ/СНІД.

Контакти: Коломієць Тетяна, МОВ «Всеукраїнська мережа ЛЖВ», 0661873821, [email protected]

  • 27 вересня 2011р. вперше відкрив двері для сільської громади Соціальний центр громадської активності в с. Стара Гута Старовижівського району. Осередок створений, щоб організувати та об’єднати місцеву громаду. Крім того, в Центрі проводитиметься консультаційно-роз’яснювальна робота щодо юридичних та соціальних питань, пенсійного та соціального забезпечення, зайнятості населення, медичного обслуговування. Відбуватимуться навчання, спрямовані вдосконалити ведення особистого селянського господарства шляхом залучення ефективних технологій (консультації та навчання агробізнесу), діятимуть гуртки й спортивні секції, де б місцеві жителі могли проводити дозвілля. 

Контакти: Петро Лавринюк, Волинський Інститут Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив, (067) 90-55-398,  (0332) 78-59-66, [email protected]

  • 26-27 вересня 2011 року у місті Києві в НЦ «Український дім» відбулася конференція «Громадський моніторинг та громадська експертиза діяльності органів влади: досвід та перспективи використання в Україні». Під час Конференції учасники обговорювали практику та проблематику застосування інструментів громадського моніторингу та громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, а також питання подальших кроків щодо розвитку взаємодії громадянського суспільства та влади задля утвердження в Україні демократичних стандартів участі громадян в управлінні державними справами, формуванні та реалізації державної політики.

Детальніше тут

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.