bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Сумах обговорили інституційний розвиток (відео)
01.10.2011

28 вересня 2011 року ГУРТ побував у Сумах, де місцевим організаціям громадянського суспільства розповів про інституційний розвиток і можливості, які сьогодні існують для посилення та розвитку компетенції організацій.

На початку заходу представники третього сектору, переглянувши відео-опитування «Що українці знають про громадські організації?», визначили причини, які зумовлюють низьку обізнаність українців про діяльність ОГС. Найсуттєвіші з них:

  • Низький рівень PR з боку громадських організацій.
  • Люди не довіряють зареєстрованим ОГС.
  • В суспільстві немає попиту на діяльність ОГС.
  • Органи виконавчої влади не сприяють розвитку громадянського суспільства в Україні.
  • Організаційна неспроможність.

Учасникам були презентовані також можливості порталу Розвиток ОГС, ваучерної системи програми UNITER та Національного Ярмарку інституційного розвитку, який відбудеться 17 листопада у м. Києві.

Сумським громадським діячам ГУРТ запропонував випробувати свої сили завдяки інтерактивній грі «Інституційний розвиток у дії». Кожній команді пропонувалася ситуація та завдання (отримання першого гранту від донорської організації, підписання Меморандуму з місцевою владою та новим партнером тощо), яке вона повинна була виконати, використовуючи інструменти з інституційного розвитку, а саме: Ярмарок інституційного розвитку (національний, регіональний), портал суспільно активних громадян ГУРТ, портал Розвиток ОГС, консультації експерта з організаційного розвитку, ваучерна система програми UNITER.

Чи вдалося вирішити поставлену задачу представникам громадських організацій Сумщини, ви зможете дізнатися, переглянувши відео.
 

Як зазначили учасники заходу, такі зустрічі вкрай необхідні для місцевих організацій громадянського суспільства, адже дають змогу не лише дізнатися щось нове та корисне, а й відкривають для них нові можливості.

Нагадаємо, наступна Регіональна презентація проекту «Інвестуймо в інституційний розвиток громадянського суспільства» відбудеться 6 жовтня 2011 року в Луганську.

Захід відбувся у рамках проекту “Інвестуймо в інституційний розвиток громадянського суспільства” реалізується Ресурсним центром ГУРТ в рамках проекту “Об’єднуємося заради реформ” (UNITER), що виконується Pact в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного Розвитку (USAID).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.