bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Чернігівська міська влада знову засекретила проекти рішень
28.09.2011

На сайті Чернігівської міської ради в розділі «Публічна інформація» містяться лише 4 з 12 проектів рішень винесених на 13 сесію міськради, що має відбутися в четвер, 29 вересня.

Знову відсутні всі проекти рішень, які стосуються земельних питань.

Так міська рада, по її неодноразовим поясненням, захищає персональні дані, що містяться в земельних рішеннях. Тобто за логікою чернігівських посадовців широка громадськість не має знати кому і на яких умовах виділяться комунальна земля.

Водночас закон «Про доступ до публічної інформації прямо зобов’язує виконком Чернігівської міської ради оприлюднювати за 20 днів всі проекти рішень міської ради .

Стаття 15. Закону: «Розпорядники інформації зобов’язані оприлюднювати нормативно-правові акти, акти індивідуальної дії (крім внутрішньоорганізаційних), прийняті розпорядником, проекти рішень, що підлягають обговоренню, інформацію про нормативно-правові засади діяльності. Проекти нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування, розроблені відповідними розпорядниками, оприлюднюються ними не пізніш, як за 20 робочих днів до дати їх розгляду з метою прийняття»

Для прикладу на сайті Чернівецької міської ради у відповідному розділі містяться всі проекти рішень, в тому числі і земельні.

Немає сенсу наводити інші приклади, адже, очевидно, що ступінь прозорості місцевої влади залежить від політичної волі її керівників – хоча законодавча база до цього зобов’язує.

Додамо, що Чернігівський освітній центр «Ініціатива» вже близько місяця тому звернувся до обласної прокуратури з заявою про порушення Чернігівською міською радою законодавства про доступ до публічної інформації. Наразі наслідків прокурорського реагування не спостерігається.

Контакти

  • Прес-служба Чернігівського освітнього центру «Ініціатива»
  • Прес-служба Чернігівського освітнього центру «Ініціатива»
  • [email protected]
  • 8(063)4785562
  • http://www.pik.cn.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.