bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Запрошуємо до співпраці справжніх європейців
15.09.2011

З огляду на звинувачення Миколи Воробйова у його блозі «Євроінтеграція по - українськи. Або як не потрапити в пастку європейських освітніх програм?», ми хотіли би донести до відома українських громадських активістів інформацію про французьку громадську організацію «Україна в Європі».

Наша НУО об’єднує французьких, українських, німецьких фахівців у сфері європейської інтеграції і має на меті сприяти інтеграції України у європейські політичні та соціально-економічні структури через організацію співпраці та обмінів між різноманітними акторами громадянського суспільства Франції та України.

євроінтеграція

На нашому сайті ви можете зокрема ознайомитися з вибраними офіційними документами Європейського Союзу з проблематики відносин Україна-ЄС, розширення ЄС, ініціативи Східного партнерства та загалом дій ЄС на міжнародній арені, а також з цікавими аналітичними дослідженнями європейських науково-дослідних центрів з проблематики відносин Україна-ЄС, розширення ЄС, ініціативи Східного партнерства та загалом різних аспектів функціонування Євросоюзу.

Ми плануємо невдовзі помістити інформацію про європейські виші, які пропонують магістерські програми з європейських студій для студентів з України.

Одним із напрямів нашої діяльності є організація освітніх поїздок з європейських студій для українських студентів, журналістів, чиновників з метою відвідування європейських інституцій і організації навчальних семінарів. Зокрема, у лютому цього року у співпраці з тижневиком «Європейський голос» було організовано відвідування Ярмарки з європейських студій у Брюселі, Європарламенту та Ради Європи у Стразбурзі. У травні цього року ми організували відвідування Європарламенту в Брюселі, Парламентів Австрії та ФРН, відвідування Будинку Жанна Монне під Парижем. Окремо дві освітні програми організовано для Національної академії державного управління.

Через недостатній набір учасників ми не змогли провести у повному обсязі останню літню програму з європейських студій, але ми не можемо змиритися з твердженням, що такої програми не було. Відвідування Європейського парламенту і Ради Європи в Стразбурзі були головними заходами нашої освітньої програми, мета якої власне полягає у відвідуванні євроінституцій і пробудження інтересу до такого складного, багатоаспектного і унікального явища як європейське будівництво. Згідно з попередньою програмою подорожі вам пропонувались також три лекції в Ніцці (інституційна система ЄС, економічна інтеграція в ЄС та діяльність ЄС на зовнішній арені).

З огляду на потребу економії коштів, організаторам довелося відмовитися від проведення повноцінної літньої школи і запрошення до Ніци двох експертів НУО «Україна в Європі» з монетарної та зовнішньої політики ЄС (інакше потрібно було збирати з учасників мінімально додаткові 25 євро). Натомість замість трьох лекцій було прочитано одну узагальнену лекцію фахівцем з інституційного права ЄС з наголосом на інституційній побудові ЄС та елементах спільних політик та діяльності ЄС на зовнішньополітичній арені і перспективах розвитку відносин між Україною та ЄС. По-друге, з огляду на неможливість проведення лекції у Барселонському центрі з міжнародних відносин, учасникам було запропоновано відвідати Музей історії Каталонії (з чого скористалися близько 20 учасників). Зрештою, з огляду на дуже коротке перебування в Парижі (1,5 дня) відвідування Будинку Жанна Моне було факультативним, і ніхто з учасників поїздки, у тому числі, Микола Воробйов не висловив бажання його відвідати.

За неприпустимі слова на адресу керівника групи, Микола Воробйов був позбавлений сертифіката щодо участі в програмі. І власне за це і свідоме тендеційне перекручування фактів і брехливі свідчення ми залишаємо за собою право прохати про відмову в шенгенській візі для Миколи Воробйова у майбутньому.

Микола Воробйов чомусь не наважився розповсюдити інформацію про його допис на блозі «Гурту» до інших учасників програми, бо знає, що думають про його поведінку інші учасники програми.

Микола Воробйов веде перманентну боротьбу, то з активними дівчатами, з якими він обіцяє розібратися у кращих традиціях пана Ландика, а зараз з НУО «Україна в Європі», якій він погрожує звертанням до «компетентних органів» в Україні і Франції…

На завершення ми пропонуємо вам ознайомитися з офіційною відповіддю від виконавчого бюро «України в Європі» на скарги Микола Воробйова (див. додані файли - ред.), а також кількома фото з поїздки. Ми запрошуємо до участі в наших програмах всіх тих, кого дійсно цікавить європейське будівництво, а не просто імітація бурхливої діяльності.

євроінтеграція

З повагою, Володимир Посельський, віце-президент, експерт з інстиційного права ЄС, автор посібника «Конституційний устрій Європейського Союзу» (Таксон, 2005 рік) Від імені Виконавчого Бюро НУО «Україна в Європі»

Контакти

Коментарі

Михайло Ізюмський   4699 днів тому   #  

прохати закрити людині візу через образи на адресу керівника групи та певні висловлювання стосовно певної української НУО - ви дійсно вважаєте ці міри адекватними??? такі скандали - свідчення організаційних помилок. в конфліктах завжди є провина організаторів заходу - принаймні в тому що не змогли все залагодити мирним шляхом. звісно. у всіх трапляється, нема помилок тільки в того хто нічого не робить, але така помста...

  •   Пiдписатися на новi
Володимир Посельський   4699 днів тому   #  

Шановний Михайло. Я не знімаю з себе відповідальності, але попередження про те, що ми можемо вдатися до такого радикального кроку - було останньою спробою вплинути на Миколу. Я спробував ще у поїздці залагодити ситуацію, а Микола у відповідь пригрозив "звернутись до компетентних органів в Україні з метою відшкодування матеріальних та моральних збитків", "крім того, звернутись до служби захисту прав споживачів в Україні, а також департаменту поліції в Парижі із вимогою провести розслідування навколо неправомірних дій НУО “Україна в Європі”, загалом "копать под твое НУО". Він опублікував два дописи на своєму блозі, де говорив, що взагалі ніякої програми не було і свідомо писав неправду. А щодо шенгенської візи, то Миколі вона непотрібна, бо за його ж словами "с Шенгенской зоной можешь сделать то же, что и со своей книгой". За нагодою ознайомтися з його дописами на блозі, коментарями учасників поїздки і ви зрозумієте, що пан Воробйов дійсно заслуговує на те, щоб йому заборонили вїзд до Шенгенської зони перш за все за його моральними якостями.

  •   Пiдписатися на новi
Володимир Посельський   4699 днів тому   #  

І головне: Миколу Воробйова цікавлять не європейські студії як такі, а можливість привернути до себе увагу, дешевий піар і скандал з будь-якої причини (як готель за 20 км від міста). З його питань на зустрічах в Раді Європи і Європарламенті стало зрозуміло, що він не володіє навіть елементарними знаннями щодо європейського будівництва чи Ради Європи. Він ставив питання заради самих питань (типу, «з якими думками приїдуть на сесію ПАРЕ українські депутати?» до чиновника Ради Європи). Тобто займався тим, що в Україні називають імітацією бурхливої діяльності. Зрозуміло, що Микола розчарувався, що не зможе «пропіаритися» на зустрічах з французькими та іспанськими спеціалістами, бо лекція українського експерта, який отримав освіту у Франції, – це для нього «колхоз».

  •   Пiдписатися на новi
Миколай Воробйов    4698 днів тому   #  

Пане Володимир, судячи із вашого посту, випливає дві очевидні речі:

1) Ви відверто брешете про "залагодження ситуації" та якість послуг від НУО. При цьому, незаконно погрожуючи журналістові за те, що він відстоює свої права громадянина. Адже раніше анонсована програма з європейських студій таки була скасована з вашої подачі.
Крім того, згадайте про додатково зібрані 10 тис. грн., якими учасники мали дофінансувати поїздку від НУО "Україна в Європі" .

2) Крапку в цій історії можуть поставити лише компетентні органи. А вашій організації і вам особисто має бути надана відповідна оцінка.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.