bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Уряд планує удосконалити законодавство з питань фінансової підтримки ІГС
15.09.2011

Закон України «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики» визначає сприяння формуванню громадянського суспільства однією з пріоритетних сфер внутрішньої політики.

Важливим питанням у цьому процесі є фінансова підтримка інститутів громадянського суспільства як з боку держави, так і суб’єктів господарювання та громадян.

З метою підготовки пропозицій щодо шляхів удосконалення законодавства з питань фінансової підтримки інститутів громадянського суспільства розпочинає роботу експертна група, до складу якої відповідно до доручення Першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економічного розвитку і торгівлі Андрія Клюєва увійдуть представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства фінансів, Міністерства юстиції, Міністерства соціальної політики, Державної податкової служби, Державної казначейської служби, Секретаріату Кабінету Міністрів, а також інститутів громадянського суспільства.

У своїй роботі експертна група буде враховувати результати дослідження існуючого досвіду та законодавства України у сфері фінансування інститутів громадянського суспільства органами державної влади, органами місцевого самоврядування та приватним сектором, проведеного у рамках реалізації проекту Координатора проектів ОБСЄ в Україні «Сприяння розробці інституційної бази фінансування громадянського суспільства в Україні».

Під час своєї роботи експертна група розглядатиме, зокрема, питання щодо уточнення переліку видів інститутів громадянського суспільства, що можуть отримувати пряме фінансування з державного бюджету, запровадження механізмів довгострокового фінансування інститутів, удосконалення умов для участі інститутів у наданні соціальних послуг, здійснення ними господарської діяльності, спрощення процедур відкриття казначейських рахунків інститутів, запровадження механізму «відсоткової філантропії» та інше.

Підтримку роботи експертної групи забезпечуватиме Офіс Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

Запрошуємо представників громадськості надавати свої пропозиції щодо шляхів удосконалення законодавства з питань фінансової підтримки інститутів громадянського суспільства для розгляду експертною групою.

Пропозиції надсилайте електронною поштою на адресу: [email protected] (тел. (044) 256-66-37, Шевченко Михайло Вікторович).

Контакти

  • Шевченко Михайло Вікторович
  • Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України
  • [email protected]
  • 044 256-66-37
  • http://195.78.68.85/civic/contro...

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.