bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Поблизу Коломиї волонтери із Чехії споруджують анімаційну ферму
19.08.2011

Восьмеро волонтерів приїхали з Чехії до України, щоби провести 9 днів своєї відпустки, допомагаючи будувати в селі П’ядики Коломийського району Івано-Франківської області анімаційну ферму – новий проект Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії. Ціллю роботи такої ферми буде соціалізація і реабалатція неповносправних людей, також важкохворих дітей.

Волонтери приїхали на чолі із чеським священиком Йозефом Розенбергом.

«Ми працюємо з великим задоволенням. Адже допомагаємо Карітасу робити добру справу. Крім того, для нас самих це є також важливо, тому що ми вчимося допомагати потребуючим людям. На Україні я вже втретє: першого разу допомагав ліквідовувати повінь на Закарпатті 1997 року, потім працював в Лопатині два роки тому, де відбудовували будинок для соціально незахищених людей, а тепер приїхав до вас», ─ ділиться враженнями один із волонтерів на ім’я Марек.

Директор місцевого Карітасу Сергій Триф’як радіє таким працьовитим помічникам і дуже вдячний всім волонтерам: «Коли я розповідаю партнерам і просто знайомим, що до нас в Карітас приїхали волонтери працювати просто так, то для них це є дивним. А для європейських добровольців є важливим віддати свою працю просто так. Попри усі клопоти вдома, можливі подорожі влітку чи просто відпочинок».

Цікаво зазначити, що з восьми волонтерів є четверо дівчат. Вони теж безкорисливо трудяться нарівні з чоловіками. Для наших панянок важка фізична робота здалася б непосильною, але чешки запевняють, що головне – це бажання допомагати, і тоді важкі дошки переносити стає легше. Серед них немає поділу праці на чоловічу і жіночу.

Магдалена Навратілова є однією з волонтерів. Вона зовсім не скаржиться на важку працю і відсутність косметики. Каже, що приїхала не себе показувати, а добру справу робити. Дівчина запевняє, що звичайна відпустка не приносить стільки задоволення, скільки відпустка проведена з користю!

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.