bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

10 000 жителів Миколаївської області «Залишилися людьми»
16.08.2011

У рамках національної інформаційної кампанії «Залишайся людиною», за підтримки програми Європейського Союзу по захисту прав дітей та жінок в Україні, з 15 липня по 15 серпня на території Миколаївської області волонтерами БФ «Жіноча перспектива» спільно зі студентами МНУ ім. В.О. Сухомлинського реалізовувався проект «Малиновий десант».

Основна ідея проекту - організація інтерактивної роботи з дітьми та дорослими, спрямованої на профілактику домашнього насильства, зміцнення сімейних цінностей, формування захисту власних прав і повагу прав інших. Основні параметри роботи: мобільність і гнучкість. Протягом 2-х місяців по містах і селах Миколаївської області колесив автобус, заповнений різноманітними творчими матеріалами та малиновими браслетами з написом «Залишайся людиною».

Професійна команда студентів і волонтерів БФ «Жіноча перспектива», одягнена в малинові футболки, «висаджувалася десантом» в різних населених пунктах і проводили просвітницьку роботу з дітьми всіх соціальних груп, з батьками, а також з фахівцями, які працюють з дітьми. Крім інформаційно - тренінгової роботи, волонтери проекту проводили вуличні акції проти домашнього насильства, розповідали людям про актуальність даної проблеми і пропонували надіти малиновий браслет з написом «Залишайся людиною» на знак особистої підтримки кампанії проти насильства між близькими людьми.

Люди охоче йшли на контакт, із задоволенням брали браслети та інформаційні картки, що містять дані про те, куди звертатися у разі критичних ситуацій. За час реалізації проекту «малиновий десант» побував у Кривоозерському, Баштанському, Новобузькому, Казанківському, Новоодеському, Вознесенському, Березанському та Очаківському районах Миколаївської області та в м. Южноукраїнськ.

«Ми щиро вдячні співробітникам районних адміністрацій, Центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, директорам оздоровчих таборів, які посприяли проведенню «Малинового десанту» - каже організатор руху, проти насильства в Миколаївській області Ольга Любарська.

Коломієць Тетяна, інформаційний менеджер проекту, зазначила: «Наша команда розповсюдила більше 10 000 малинових браслетів, чим об’єднала близько 10 000 чоловік єдиною ідеєю ненасильства і людського ставлення до своїх рідних і близьким. Всі ці люди стали частиною кампанії і публічно задекларували своє неприйняття насильства та підтримку його жертв, а також послали потужний сигнал про те, що існують людяні гуманні способи вирішення конфліктів»

Контакти

  • Коломієць Тетяна
  • БФ «Жіноча перспектива»
  • [email protected]
  • 0661873821
  • 0631381441

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.