bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Донецькій області заборонять куріння в місцях проведення спортивних заходів?
15.08.2011

Початок масштабної антитютюнової кампанії, спрямованої проти куріння в громадських місцях м. Донецька, було покладено 17 березня 2011 року на спільній прес-конференції проекту «Донецьк без тютюнового диму» та керівництва «Донбас Арени».

Проявивши турботу про здоров’я вболівальників і заручившись підтримкою команди проекту, «Арена» стала не тільки першим українським стадіоном, вільним від тютюнового диму, а й «першим елементом в ланцюзі».

«Я впевнена, що інші структури і заклади нашого міста, а також інші міста України візьмуть приклад з ФК« Шахтар»і стадіону «Донбас Арена», - заявила на прес-конференції керівник проекту Тетяна Дурнєва, висловивши сподівання, що незабаром до руху за повітря без тютюнового диму приєднаються нові партнери.

Незважаючи на труднощі і невтішні прогнози курців, заборона куріння на «Донбас Арені» була все-таки впроваджена. А вже після трьох матчів без куріння, «ефект доміно» розповсюдився на всю Донецьку область.

11 серпня 2011 голова Донецької обласної ради Андрій Федорук та голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький звернулися до донеччан і керівників спортивних об’єктів із закликом заборонити куріння в місцях проведення спортивних заходів.

Зокрема, у тексті звернення говориться: “…Ми звертаємося до власників всіх спортивних споруд Донецького регіону підтримати ініціативу “Донбас Арени” і дати можливість відчувати себе комфортно всім відвідувачам закладів, захистити від пасивного куріння дітей, тим самим реалізувати право кожної людини на неспричинення шкоди її здоров’ю, прагнення до здорового способу життя.

Заборона тютюнопаління знаходить підтримку серед відвідувачів спортивних споруд, адже люди некомфортно почуваються поруч із курцями. Якщо подивитися на європейські практики, то найбільш розвинені країни давно пішли шляхом заборони куріння в громадських місцях, існує комплекс штрафних санкцій до курців-порушників на спортивних спорудах.

Науково доведено, що немає безпечного рівня впливу тютюнового диму. В медичній статистиці давно є дані про шкоду пасивного куріння для здоров’я, і статистика захворюваності невтішна. Тому існує гостра необхідність об’єднати зусилля, зменшити вплив негативних факторів.

Ми впевнені, що ця ініціатива покладе початок глобальної кампанії по забороні куріння на інших стадіонах та спортивних спорудах України. Це тим більш актуально напередодні проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Здоровий спосіб життя та зміцнення здоров’я громадян - головна складова на шляху поліпшення якості життя, і це є метою реформ, задекларованих Президентом України.

2012 рік оголошено Роком спорту і здорового способу життя. Це черговий привід для кожного замислитись, змінити свою свідомість на користь поліпшення якості життя, потурбуватись про своє здоров’я та оточуючих. Адже наше здоров’я сьогодні - це фундамент здоров’я майбутнього покоління. Тільки за допомогою спільних зусиль можна отримати позитивний результат».

Команда проекту «Донецьк без тютюнового диму» висловлює сподівання, що слова керівників області будуть почуті і сприйняті як керівництво до дії. Ми переконані: після об’єднання зусиль влади, громадськості і соціально відповідального бізнесу, громадські місця будуть звільнені від куріння, а громадяни надійно захищені від небезпечного тютюнового диму.

Довідка

Проект «Донецьк без тютюнового диму» реалізується Донецькою обласною організацією «Комітет виборців України» з січня 2011 року.
Мета проекту - 100% вільні від тютюнового диму громадські місця м. Донецька.

Контакти

  • Анастасія Прокопенко
  • Донецька обласна організація ВГО “Комітет виборців України”
  • http://www.cvu.dn.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.