bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ПРООН презентувала посібник з оцінки громадянського суспільства
11.08.2011

Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) презентувала видання «Оцінки громадянського суспільства: посібник користувача».

Розроблений Центром врядування в Осло Програми розвитку ООН, цей посібник був перекладений та виданий в рамках Проекту ПРООН «Розвиток громадянського суспільства». Це

видання є спробою відгукнутись на постійну зростаючу потребу в оцінюванні розвитку громадянського суспільства в Україні різноманітними учасниками процесу.

Посібник вміщує системний та зрозумілий огляд існуючого інструментарію оцінки громадянського суспільства, методологій та джерел інформацій, спрямованих на полегшення процесу орієнтування серед великої кількості існуючих оцінювальних інструментів.

Перша частина надає рекомендації загального характеру щодо оцінювання громадянського суспільства, супроводжується конкретними прикладами та розкриває такі поняття як: оцінка громадянського суспільства, спектр існуючого оцінювального інструментарію, сучасні тренди в оцінці громадянського суспільства та здійснення процесу оцінювання.

Друга частина присвячена каталогу наявних інструментів, розповідаючи користувачеві про особливості окремих існуючих методів оцінювання, включаючи короткий огляд їхніх методик, деталей змісту та можливі отримані результати від їхнього застосування. Ця частина також включає перелік використаних та наявних джерел, які самі по собі вже є оцінками, що були використані та опубліковані.

В рамках співпраці між ПРООН та Секретаріатом Кабінету Міністрів України посібник буде поширено серед 16 Міністерств України, 62 органів центральної виконавчої влади, 24 Обласних державних адміністрацій та Автономної республіки Крим та безумовно Секретаріату Кабінету Міністрів України. ПРООН переконана, що дана практика поширення знань доповнить масив необхідної інформації в середовищі функціонування громадянського суспільства, яке постійно змінюється.

Сподіваємось, що це видання надасть центральним та регіональним органам влади додаткові інструменти для оцінки взаємовигідного процесу співпраці з інститутами громадянського суспільства в Україні.

Вважаємо, що даний посібник допоможе краще оцінити, а заодно і краще зрозуміти роль громадянського суспільства особливо в умовах, коли урядові організації дедалі більше сприймають організації громадянського суспільства як політичних партнерів та посередників, які сприяють участі громадськості у процесах прийняття рішень.

За детальнішою інформацією чи з питань отримання примірника посібника прохання звертатись до Василя Романюка, експерта з комунікацій Проекту ПРООН “Розвиток громадянського суспільства” за тел. (044)-584-34-71 чи [email protected]

Завантажити посібник

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.