bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Доступ до лісів. Правові консультації
26.07.2011

Станіславською правозахисною групою відкрито правові консультації з таких питань:

  • Незаконне захоплення лісів.
  • Участь територіальних громад та їх жителів в ухваленні рішень щодо лісів.
  • Громадський контроль за управлінням та розпорядженням лісами. - Дотримання прав громадян-лісокористувачів.
  • Доступ громадян до лісових ресурсів.
  • Реалізація та захист прав громадян та територіальних громад щодо користування лісами.
  • Незаконна вирубка лісів.
  • Інші питання, пов’язані з використанням громадянами лісів.

Графік та адреси роботи консультаційних служб:

м. Івано-Франківськ Станіславська правозахисна група понеділок- п’ятниця з 9.00-17.00 Івано-Франківськ вул.Гаркуші, 2 оф.40 тел.(факс)0342731331, моб.0503338783 e-mail: [email protected]

м. Львів Центр громадської адвокатури понеділок- п’ятниця з 9.00-17.00 м. Львів вул. К.Левицького, 97, 1-й поверх
тел (факс) 032 2444659, моб.0974865593 e-mail: [email protected]

Правові консультації надаються Станіславською правозахисною групою та Центром громадської адвокатури в рамках проекту «Підтримка та захист права на доступ до ефективного користування, розпоряджання і відновлення лісових ресурсів, посилення участі громади та її мешканців у прийнятті рішень, що стосуються лісових ресурсів в Івано-Франківській та Львівській областях», що реалізується за підтримки програми «Верховенство права» Міжнародного Фонду «Відродження».

Проблема на вирішення якої спрямований проект: Тисячі гектарів лісів на Львівщині та Івано-Франківщині вже надані у тимчасове довгострокове користування на 50 років для отримання повного задоволення і зиску від дарів природи, а також для мисливських полювань.

В зв’язку з цим почастішали факти незаконного обмеження вільного доступу громадян до лісів та водойм з боку орендарів земельних ділянок, що межують з об’єктами водного та лісового фонду, незаконне обмеження вільного доступу до водних об’єктів громадян для культурно-оздоровчих, рекреаційних цілей, а також тварин для водопою та незаконне обмеження права громадян вільно перебувати в лісах державної та комунальної власності. Зазвичай звичайні мешканці позбавлені права користування лісами, як національного багатства України, так само і його ресурсами.

Найчастіше порушуються положення лісового законодавства, які стосуються правил ведення рубок лісу в Карпатах та захоплення земель лісового фонду з метою їх переведення в інші категорії, зокрема під забудову. Трапляються і інші порушення: ведення мисливського господарства, браконьєрство, технологічні порушення заготівлі деревини; засмічення лісових угідь побутовими відходами, порушення протипожежної безпеки, порушення положень щодо охорони заповідних зон.

Контакти

  • Малетин Андрій
  • ІФОГО “Станіславська правозахисна група”
  • [email protected]
  • 0503338783

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.