bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Жодна реформа не може бути ефективною і успішною без підтримки та участі громади
22.07.2011

В райцентрі Компаніївка Кіровоградської області 21 липня 2011 року відбулося засідання Круглого столу на тему «Посилення впливу громадянського суспільства в реалізації державної політики».

Ініціювала засідання Компаніївська громадська організація «Взаємодія». Представники громадських організацій району, райдержадміністрації, ЗМІ обговорили проблему активізації громадянського суспільства у формуванні та реалізації державної політики. Наразі в Україні відбуваються реформи як на державному рівні, так і на регіональному.

Та жодна реформа не може бути ефективною і успішною без широкої підтримки та участі громадськості. І важливу роль в цьому відіграють інститути громадянського суспільства, які вивчають суспільні потреби та проблеми, доносять їх до органів влади і місцевого самоврядування, пропонуючи нові ідеї та варіанти розв’язання проблем на державному та місцевому рівнях.

Вплив громади на соціальну й економічну ситуацію в країні безпосередньо залежить від активності інститутів громадянського суспільства та від їх взаємодії з органами державної влади та місцевого самоврядування, що є потужним чинником у розвитку громадянського суспільства.

Але у Компаніївському районі рівень активності територіальної громади низький. У районі чисельністю 16700 населення зареєстровано та легалізовано всього 20 громадських організацій, 5 із яких існують формально. Представники Кіровоградської обласної громадської організацій «Асоціація сприяння самоорганізації населення» Алла Волошина та Творчого об’єднання «ТОРО» Віталій Довганюк поділилися своїм успішним досвідом участі у формуванні та реалізації державної політики. Учасники Круглого столу обговорили можливості співпраці громадських організацій з владою та прийняли резолюцію.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.