bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Рівненщині відкрито п’ять сільських центрів правової інформації та консультації
21.06.2011

П’ять центрів правової інформації та консультації було відкрито РОГО «Комітет виборців України» впродовж 15-17 червня на Рівненщині.Такі центри відтепер працюватимуть у селах Верба, Майдан, Повча Дубенського району, Жовтневе Радивилівського району та Пісків Костопільського району.

У них громадяни зможуть безоплатно отримати правову інформацію, первинну юридичну консультацію, допомогу в складанні процесуальних документів. Також, завдяки переданій у ці центри правовій літературі, люди матимуть можливість самостійно відшукати необхідну їм інформацію. Консультантами в цих центрах працюватимуть вчителі правознавства і секретар сільради (в с. Жовтневе), які стали переможцями конкурсного відбору і брали участь у навчаннях у рамках «Школи права», що були організовані Рівненським КВУ в квітні цього року.

Для забезпечення роботи центрів організація також передала консультантам ноутбуки зі встановленою на них найновішою інформаційно-довідковою базою «Законодавство України» і доступом до мережі Інтернет, багатофункціональні пристрої, а також комплекти найбільш актуальних кодексів України з науково-практичними коментарями до них.

Варто відзначити, що у відкритті цих центрів брали участь і представники місцевої влади: представники районних адміністрацій і рад, сільські голови, депутати, керівники відділів освіти, директори шкіл, які також сприяли відкриттю ЦПІК у своїх громадах.

Голова Дубенської райради Олександр Дехтярчук, висловлюючи свою повну підтримку в запровадженні й поширенні цієї діяльності в районі, дав усім консультантам центрів правової інформації та консультації, які працюватимуть на Дубенщині, номер свого мобільного телефону.

Він запевнив, що при потребі консультанти можуть телефонувати безпосередньо йому, якщо виникатимуть питання, що стосуються компетенції районної ради.

«Відкриття центрів правової інформації та консультації у сільській місцевості є пілотним і певною мірою унікальним проектом для нашої області, – каже голова правління РОГО КВУ Олексій Горецький. – Ми свідомо започатковуємо роботу таких центрів саме в селах, адже тут люди мають найменше можливостей доступу до актуальної правової інформації. Тому в подальшому проводитиметься моніторинг проблем і правових потреб мешканців сільських територіальних громад (в тому числі, у сферах доступу до правосуддя, захисту їх трудових і майнових прав). За його результатами буде підготовлений і оприлюднений відповідний аналітичний звіт. Також планується розробити низку заходів, спрямованих на розв’язання виявлених проблем».

Нагадаємо, що відкриття центрів правової інформації та консультації є частиною проекту «Сільським громадам – правові можливості», що реалізовується РОГО «Комітет виборців України» в рамках Ініціативи «Посилення правових можливостей бідних верств населення» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.