bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Правозахисний центр «Ла Страда-Україна» занепокоєний термінами перевірки робіт учасників ЗНО
09.06.2011

 

Міжнародний жіночий правозахисний центр «Ла Страда-Україна» висловлює занепокоєння з приводу невиправдано затягнутих термінів перевірки тестових робіт учасників зовнішнього незалежного оцінювання і закликає чиновників Міністерства освіти, науки, молоді та спорту України скоротити їх.

Адже чим більше днів відводиться на перевірку тестових робіт учасників Зовнішнього незалежного оцінювання, тим більше підгрунтя для корупції, яка зменшує рівність шансів учасників та зводить нанівець саму ідею незалежного тестування!

 

У 2011 році на перевірку таких робіт відведено від 10 до 15 днів – відповідно до інформації, розміщеної на сайті osvita.ua, до 15-20 – відповідно інформації з іншого сайту: «Враховуючи те, що тест (з української мови та літератури) містив завдання з розгорнутою відповіддю, а також минулорічну практику перевірки тестових зошитів, визначення результатів учасників та їх публікація на персональних сторінках абітурієнтів має відбутися протягом 15-20 днів».

Тож якщо ЗНО призначене, наприклад, на 16 червня – то маємо малі шанси отримати його результати до початку кампанії подачі документів до вищих навчальних закладів. Якщо ж 24 і 26 червня – говорити про рівні шанси вступу до вишів неможливо, оскільки документи будуть надані після початку кампанії, яка стартуватиме 1 липня.

Таким чином порушується освітнє законодавство України, закон України «Про охорону дитинствa», якими гарантується рівний доступ до освіти, створюється міцне підґрунтя для корупції та фальсифікації результатів оцінювання.

 

Коментарі

Ольга Стрелюк   4788 днів тому   #  

Друзі, не нагнітаймо ситуації!
Ми всі зацікавлені у прозорому та якісному проведенні ЗНО та вступної кампанії до ВНЗ, однак не думаю, що ситуація настільки критична.

По-перше, у 2010 році на перевірку тестових робіт були відведені такі ж терміни.
По-друге, лише тестування з української мови та літератури, а також іноземних мов включає розгорнутів відповіді (бланк "Б"). І лише на перевідку завдань з цих предметів відводиться від 15 до 20 днів. Для об'єктивності оцінювання розгорнутої відповіді кожну роботу перевіряє 3 екзаменатора. Оскільки такий процес займає більше часу, через це ЗНО з цих предметів проводилося у перші дні тестування - 2-3 та 6 червня. На результати вже варто очікувати найпізніше 23-24 та 26 червня. Результати з хімії, (ЗНО - 24 червня) зазвичай вже відомі на 4-5 день після тестування. Також пам'ятаймо, що результати не будуть розсилатися поштою, а будуть розміщені на персональних сторінках абітурієнтів в Інтернеті.

  •   Пiдписатися на новi
Ольга Стрелюк   4788 днів тому   #  

По-третє, вступна кампанія триватиме з 1 по 31 липня, а зарахування абітурієнтів відбуватиметься не на основі першочергової подачі документів, а на основі конкурсного відбору, який триватиме місяць.

Давайте не сприяти повторенню минулорічних помилок, коли в перші дні липня у ВНЗ спостерігалися довжелезні черги, а в кінці вступної кампанії - приймальні комісії пустували.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.