bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Влада та ІГС Донецької області вчитимуться конструктивно співпрацювати
11.05.2011

В Донецькій області проходить обговорення проекту Концепції обласної цільової програми зі сприяння розвитку громадянського суспільства в Донецькій областіі, який був розроблений групою фахівців з числа представників громадських організацій та державних службовців в рамках проекту Донецької обласної організації ВГО «Комітет виборців України» та Головного управління взаємодії з громадськістю та у справах національностей і релігій Донецької ОДА при підтримці ПРООН

Актуальні виклики та перспективи розвитку громадянського суспільства в Донецькій області коментує Голова Донецької міської громадської організації «Агенство розвитку місцевого самоврядування» Валерій Кочуєв.

«Ключовою проблемою місцевого розвитку є те, що мешканці регіону досі не стали активними громадянами. Більшість людей не бачать можливості хоч в який спосіб впливати на рішення місцевої влади. У свою чергу, місцеві органи влади з упередженням оцінюють спроможність громадського сектору реально впливати на місцеву політику та формувати альтернативні рішення для вирішення місцевих проблем», - окреслює проблеми в розвитку громадянського суспільсва регіону В.Кочуєв.

Кочуєв зазначає, що ні влада, ні інститути громадянського суспільства поки що не навчилися конструктивній співпраці: «…У більшості випадків влада не розглядає інститути громадянського суспільства як надійних партнерів і недовіряє їм. Як правило, стосунки між органами і посадовими особами місцевої влади пересікаються в конфліктній площині. Лише деякі з таких інституції, якими на практиці доведена їх спроможність і наявність відповідної кваліфікації, залучаються владою до співпраці….».

«Треба якнайшвидше навести «мости» між органами місцевої влади і інститутами громадянського суспільства і поступово будувати стосунки партнерської співпраці по соціально значущих питаннях. Інструментами цього можуть стати цільові програми місцевого розвитку, в яких інститути громадянського суспільства знайдуть своє місце у якості виконавців окремих заходів та проектів»,- констатує голова міської громадської організації «Агенство розвитку місцевого самоврядування» Валерій Кочуєв

Пропозиції щодо проекту Концепції обласної цільової програми приймаються до 01.06.2011 року на ел.адресу: [email protected].

План публічного обговорення проекту Концепції передбачає онлайн-обговорення, проведення в м. Донецьк науково-практичної конференції та інші інформаційні заходи.

Контакти

  • Анастасія Прокопенко
  • Донецька обласна організація ВГО “Комітет виборців України”
  • http://www.cvu.dn.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.