bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Завершено громадську експертизу діяльності Херсонської ОДА у сфері захисту прав дітей
04.05.2011

Ініціатором громадської експертизи стала Херсонська обласна організація Всеукраїнської громадської організації «Дія», яка за підтримки Програми Розвитку ООН в Україні реалізує проект «Громадський вплив на регіональну політику захисту прав дітей на Херсонщині».

Завершено громадську експертизу діяльності Херсонської обласної державної адміністрації у сфері захисту прав дітей

Експертиза, яку здійснили громадські активісти – експерти та члени Громадської ради при облдержадміністрації, тривала протягом двох місяців. Перед її обнародуванням 22 квітня в Херсоні відбулося обговорення експертних висновків на круглому столі, учасниками якого були керівники структурних підрозділів ХОДА, дотичних до захисту прав дітей, члени створеної коаліція НУО та обласної Громадської ради. Вони внесли свої пропозиції та уточнення. Тож з їх урахуванням громадську експертизу було доопрацьовано та обнародувано на прес-конференції, яка відбулася 28 квітня у прес-центрі газети «Новий день». З текстом експертизи можна ознайомитися на сайті www.ditu.ks.ua

Другим етапом дій громадськості стане підготовка обласної програми «План дій щодо захисту прав дітей на Херсонщині» на період до 2016 року. Саме для з’ясування стану дотримання прав дітей в регіоні і розробки обласної цільової програми і проведено громадську експертизу. Готуватися програма буде спільно з владою і при активному залученні до її розробки громадськості області. Відбудуться громадські обговорення концепції програми не тільки в Херсоні, але й у районних центрах. Перше таке обговорення проведено у квітні з активом громади та фахівцями Голопристанського району. Попереду у травні - громадські зустрічі та круглі столи із активом м.Каховки, Каховського та Чаплинського районів, на початку червня – в Білозерському та Цюрупинському районах (саме у цих приміських районах експертами відмічені особливі проблеми).

Планується обговорити стан захисту прав дітей безпосередньо і з дітьми та почути саме їх думку. Херсонці можуть долучитися до обговорення проблем захисту прав дітей на громадській зустрічі, яка відбудеться 19 травня о 16.00 у Херсонському планетарії. А всі небайдужі мешканці Херсонщини можуть висловити свої думки, сподівання, пропозиції на сайті «Захист прав дітей»  у розділі «форум».

Контакти

  • Лариса Польська
  • Херсонська обласна організація Всеукраїнської громадської організації ”Дія”
  • [email protected]
  • +380552423922
  • Херсон
  • вул. Комунарів
  • 20

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.