bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Експертизу бюджетної політики ОДА проведуть в Івано-Франківську
21.04.2011

Щороку проводиться фінансування програм та заходів громадських організацій, спрямованих на реалізацію державної політики щодо дітей, молоді, жінок та сім’ї на рівні структурних підрозділів у справах сім’ї, молоді та спорту обласних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування. Ряд питань порядку бюджетного фінансування програм та заходів громадських організацій для дітей та молоді визначені на законодавчому рівні.

Також є ряд питань, що стосуються оголошення, проведення конкурсів фінансування, реалізації програм та заходів, які не вирішені та стосуються покращення прозорих механізмів та залучення усіх зацікавлених організацій в їхній участі.

Проект «Підвищення прозорості та залучення НУО до бюджетної політики щодо фінансування програм для дітей та молоді із державного та місцевих бюджетів» реалізується громадськими організаціями «Комітет підтримки студентського самоврядування» (Львів), «Асоціація Молодих Реформаторів» (Волинь), «Центр громадської адвокатури» спільно з партнерами з інших регіонів за підтримки програми «Посилення впливу громадянського суспільства» Міжнародного фонду «Відродження».

Проект передбачає проведення незалежного громадського моніторингу та аналізу процесу формування місцевого бюджету, його виконання, а також публічного звітування про результати його виконання представниками органів місцевого самоврядування, місцевих органів виконавчої влади та їхніми посадовими особами щодо фінансування програм та проектів громадських організацій.

Метою громадської експертизи є проведення громадського аналізу та оцінки діяльності Івано-Франківської обласної державної адміністрації (Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту) щодо проведення конкурсів та фінансування програм та проектів громадських організацій для дітей, молоді, сімей. Аналіз стосується процедур проведення конкурсу, та в результаті очікується, що запропоновані рекомендації громадських організацій посприяють покращенню цих процедур.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 5 листопада 2008 року №976 «Про затвердження Порядку сприяння проведенню громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади» громадські організації звернулись до Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської обласної державної адміністрації із запитом про проведення громадської експертизи.

Від органу влади отримано інформацію, матеріали та копії документів щодо проведення обласного конкурсу на фінансування програм та проектів молодіжних громадських організацій. Отримані матеріали від органу влади можна переглянути тут.

Контакти

  • Тетяна Яцків
  • Комітет підтримки студентського самоврядування
  • [email protected]
  • 0974434233

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.