bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Збір книг для військово-морського ліцею Севастополя
19.04.2011


З ініціативи Київської міської організації Спілки Української Молоді в Україні проводиться збір книг для військово-морського ліцею в м. Севастополі в рамках акції «Подаруй книгу українському гардемарину!».

Мета акції – сформувати бібліотеку у першому в Україні військово-морському ліцеї, що відкрився 1 вересня 2009 року в Севастополі.

Нагадаємо - під час роботи у Міністерстві оборони України, Юрій Єхануров ініціював створення у Севастополі військово-морського ліцею для юнаків, що закінчили 9 класів загальноосвітньої середньої школи. У ліцеї навчаються 97 юнаків з усіх регіонів країни.

З них 10 ліцеїстів — діти-сироти та діти, позбавлені батьківської опіки. 39 навчаються на загальних підставах, 8 — з багатодітних сімей, 24 — з неповних, 9 — з малозабезпечених, 6 — із сімей військовослужбовців, 1 — з сім’ї ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Попри те, що в навчальному закладі багато дітей із проблемних родин, ця обставина не позначається на їхній успішності та старанності. У ліцеї панує дух змагання. Підтримувати його на високому рівні допомагають досвідчені офіцери і педагоги.

Зараз ліцеїсти забезпечені житлом, меблями, військовою формою та всім необхідним, але потребують допомоги у комплектуванні бібліотеки.

Ми закликаємо всіх охочих подарувати книги для бібліотеки Українського військово-морського ліцею. Це можуть бути видання на історичну, військову тематику, а також пригодницькі чи наукові книги – на Ваш розсуд. Пам’ятаймо – йдеться про духовний розвиток наступних поколінь Українських моряків, майбутнього Українського Флоту.

Збір книг у обласних центрах триває до кінця травня. Наразі вже зібрано більше 300 книжок різноманітної тематики.

Потрібні волонтери на час проведення акції (квітень-травень).
Допомога - у розклеюванні афіш, носінні книг, розповсюдженні інформації.

Контакти

  • Іванна Голуб’юк
  • Спілка Української молоді в Україні
  • 097 6479864

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.