bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Очільниця НУО «Сучасний Формат» представила економічні профілі громад Житомирської області
17.06.2024

Під час заходу Жанна Соловйова запропонувала масштабувати досвід Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» та НУО «Сучасний Формат» щодо створення економічних профілів територіальних громад.

«Економічний профіль громади – це аналітика з ключовою статистичною інформацією про громаду. За підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» ми розробили економічні профілі для десяти громад Житомирщини, а також методику формування місцевих цільових програм. USAID «ГОВЕРЛА», департамент економічного розвитку і Житомирська ОВА зацікавлені в тому, щоб ця методика масштабуваласяна громади області», – зазначила Жанна Соловйова.

Жанна Соловйова наголосила на готовності команди НУО «Сучасний Формат» до співпраці з усіма зацікавленими громадами у питаннях розробки економічних профілів та консультування щодо розробки проєктів місцевих цільових програм.

Виїзна нарада була присвячена питанням покращення соціальної інфраструктури та впровадження проєктів у громадах.

«В час війни увага та ресурси спрямовані на посилення обороноздатності, підтримку Збройних сил України та наближення перемоги. Проте важливо не забувати про можливості залучення міжнародної підтримки та розробки стратегій розвитку. Житомирщина неодноразово ставала лідером у реалізації важливих реформ, і зараз регіон розробляє комплексну стратегію відновлення, яка стане основою для взаємодії з міжнародними донорами», – наголосив голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Нагадаємо, НУО «Сучасний Формат» допомагає 10 громадам-партнеркам Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» у Житомирській області розробити програми місцевого економічного розвитку (МЕР). Участь у проєкті беруть Гришковецька, Ємільчинська, Звягельська, Іршанська, Коростенська, Любарська, Тетерівська, Хорошівська, Черняхівська, Чуднівська громади Житомирщини.

Проєкт націлений на:

  • надання органам місцевого самоврядування (ОМС) Житомирської області методичної, просвітницької та консультативної підтримки з питань місцевого економічного розвитку;
  • здійснення територіального аналізу місцевого економічного розвитку відібраних до проєкту громад;
  • проведення навчальних заходів для представників ОМС з питань основ, процедур та процесів місцевого економічного розвитку, антикризових інструментів МЕР;
  • забезпечення швидкого реагування для вирішення соціально-економічних труднощів і потреб громад у воєнний та післявоєнний період та ін.

——————————————————

Проєкт «Сприяння поступовому переходу між реагуванням на надзвичайні ситуації органами місцевого самоврядування та сталим соціально-економічним розвитком і зростанням шляхом запровадження антикризових інструментів місцевого економічного розвитку (МЕР) та демонстрації програм МЕР, які передбачають відновлення території громад» реалізований НУО «Сучасний Формат» та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього проєкту не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.




 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.