bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

БФ savED та компанія EPAM облаштували у Кривому Розі 6 центрів для надолуження освітніх втрат
10.06.2024

Навчання в умовах війни, в умовах постійних обстрілів, тотальної дистанційки і вже знову регулярних блекаутів це лише частина факторів, що впливають на якість освіти, а головне – на її результати. Як наслідок – діти суттєво відстають в уміннях і навичках. Про це говорять самі вчителі й це доводять дослідження, наприклад PISA. Тому ми у фонді savED піклуємося про те, аби діти мали доступ до освіти, а разом із тим і мали змогу надолужувати втрачене. Облаштовуючи разом із партнерами такі центри в укриттях, ми даємо дітям додаткові освітні можливості, створюємо для них мотивуючий простір для розвитку” – зазначила керівниця відділу партнерств благодійного фонду savED Олександра Шевченко.

Облаштування просторів у Кривому Розі – результат вже другої за час повномасштабного вторгнення співпраці фонду savED та EPAM. Минулого року волонтери компанії створили сайт savED як платформу для збору коштів на відновлення освіти. Цьогоріч EPAM забезпечив облаштування центрів у Кривому Розі, аби створити для дітей та вчителів комфортні і затишні простори, які мотивуватимуть до навчання. На облаштування шести центрів в укриттях шкіл Кривого Рогу компанія виділила майже 600 тисяч гривень для закупівлі меблів та техніки, щоб школярі могли безпечно вчитися. 

Центри для надолуження освітніх втрат – це облаштовані простори, у яких вчителі проводять із учнями додаткові заняття за спеціально розробленими мінікурсами. Серед дисциплін: математика, українська мова, англійська мова. 

В умовах війни наше завдання – не просто вижити. Наша мета – зберегти і посилити інтелектуальний потенціал країни. Віримо, що перемагають освічені нації. EPAM – це технологічна компанія, але ми водночас реалізовуємо власні проєкти з навчання дітей основам програмування, проводимо стажування вчителів для розуміння можливостей сучасних технологій. Також підтримуємо партнерів, які відбудовують школи, створюють безпечні умови для розвитку дітей. Раді, що шість таких безпечних просторів з’явилося в країні. Ми не можемо взяти паузу на період війни, щоб згодом «довчити» дітей. Освіта – це шлях, в якому має бути тяглість, послідовність» – зазначив Артем Нікутов, керівник дніпровського офісу ЕРАМ.

Довідково

savED – благодійний фонд, що займається відновленням доступу до освіти у громадах, що постраждали від війни. Фонд облаштовує укриття, освітні центри “Вулики”, відновлює постраждалі приміщення шкіл, облаштовує тимчасові освітні простори, а також залучає підлітків до відбудови та розвитку власних громад через програму UActive. Фонд працює у Чернігівській, Київській, Миколаївській, Харківській, Дніпропетровській областях. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.