bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Розвиток освіти та військове лідерство: у Житомирі пройшов День Ідей
10.06.2024

Аспен Інститут Київ та Impact Hub Odesa та його співзасновник Єгор Гребенніков провели День Ідей у Житомирі. Захід пройшов з метою підтримки синергії на місцевому та локальному рівнях, зміцнення взаємодії й співробітництва між представниками різних суспільно значущих галузей і лідерських спільнот. 

— Кожна перемога — завжди плід спільних дій. Згуртованість та злагодженість суспільства значною мірою залежить від розуміння кожним українцем та кожною українкою, що саме йому та їй слід робити, чому та як саме, — зазначила Юлія Тичківська, виконавча директорка Аспен Інституту Київ. 

Близько 100 лідерів різних сфер обмінялися думками стосовно особливостей адаптації освітніх процесів до умов воєнного стану та військового лідерства в добу випробувань, а також взяли участь у дискурсивному форумі “Майбутнє Житомирщини”.

— Наш захід залишається майданчиком для зміцнення взаємодії лідерів. Усі разом ми продовжуємо шукати відповіді на найскладніші та найактуальніші виклики. Об’єднувати зусилля та створювати нові партнерства. Підсилювати одне одного та розвиватися, — наголосив Єгор Гребенніков, співзасновник Impact Hub Odesa та проєкту Зелений Театр, співвласник порту TIS.  

Як трансформується освіта в умовах повномасштабної війни 

Під час панельної дискусії “Адаптація освітніх процесів до умов воєнного стану” спікери та спікерки розглянули шляхи оптимізації навчальних програм, зокрема, впровадження модулів військової підготовки та забезпечення перекваліфікації у відповідь на зміни ринку праці. Також учасники обговорили стратегії інтеграції професійної освіти, що дозволить громадянам ефективно адаптуватися до нових економічних умов. 

У панельній дискусії взяли участь:

  • Сергій Сухомлин, Житомирський міський голова.
  • Наталія Ємченко, директорка зі зв’язків з громадськістю та комунікацій SCM.
  • Дмитро Завгородній, заступник міністра освіти і науки України.
  • Роман Бондар, старший партнер та керівник офісу Korn Ferry в Києві.

Розмову модерував Геннадій Зубко, голова Наглядової ради Києво-Могилянської Академії

Військове лідерство: сьогодні та у історичній перспективі

Учасники заходу також обговорили необхідність поглибленого дослідження теми розвитку українського військового лідерства, яке відповідає вимогам сучасності. Під час панельної дискусії “Військове лідерство в добу випробувань” експерти визначили, як історичні традиції виховання лідерів впливають на сучасні підходи до військової освіти і керівництва, пріоритетні новації в цій сфері, а також роль громадянського суспільства в посиленні відповідальності та прозорості у військовому секторі.

У панельній дискусії взяли участь:

  • Марія Берлінська, керівниця проекту Victory Drones, БФ Dignitas, директорка Центру підтримки аеророзвідки.
  • Олег Бойко, керівник ГО “Український центр військового лідерства.
  • Олександр Алфьоров, історик, офіцер Збройних сил України.

Юлія Тичківська, виконавча директорка Аспен Інституту Київ, модерувала розмову. 

Крім того, у рамках події пройшов дискурсивний форум “Майбутнє Житомирщини”.

Цього року Дні Ідей також пройдуть у Полтаві та Одесі. 

Довідково: 

Аспен Інститут Київ — українська позапартійна громадська спілка, що підтримує становлення ціннісно-орієнтованого лідерства. Як платформа лідерського діалогу Аспен Інститут Київ також сприяє розвитку культури діалогу та створює можливості для обміну ідеями.

Impact Hub Odessa — частина глобальної спільноти Impact Hub. Один з фокусів діяльності Імпакт Хабу Одеса — підтримка соціального підприємництва.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.