bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У м.Ромни і м.Первомайський відкривають мережеві хаби «Простір Підтримки та Ініціатив»
05.06.2024

1_.png (1080×1080)

Вже у червні за підтримки Гуманітарного фонду для України запрацюють «Простори Підтримки та Ініціатив» на Сумщині і Харківщині. 

Хаби стануть осередками допомоги вразливим верствам населення, підтримки та розвитку жіночих ініціатив і сприятимуть посиленню громад.

«Ми створили ці хаби, щоб надати допомогу тим, хто потребує. В першу чергу ми надаємо багатосекторальну допомогу для постраждалого населення внаслідок війни. Пріоритетно працюємо з особами з інвалідністю, люди похилого віку, жінок, дітьми. Також ми хочемо підтримати локальні жіночі ініціативи, які спрямовані на гуманітарне реагування,  соціалізацію та інтеграцію як місцевих мешканців, поверненців так і  вимушено переміщених осіб. Ми створили умови для розвитку нових ініціатив, щоб
стимулювати активних мешканців рости і розвиватися в даних громадах. Наші хаби — це простори для єднання, мережування, підтримки і перезавантаження. Ми готові залучати різноманітних спікерів і фахівців, які будуть навчати ініціативні групи, що бажають покращувати добробут місцевого населення», — зазначає Олена Хмельник, національна координаторка проєкту.

Уже зовсім скоро хаби відкриють свої двері для відвідувачів:

  • м.Ромни: 12 червня 12:00
    вулиця Іллінська 25, Роменський центр комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю імені Наталії Осауленко

  • м.Первомайський - 13 червня  13:00
    проспект Незалежності 2, Комунальний заклад «ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКИЙ ПАЛАЦ КУЛЬТУРИ „ХІМІК“» Первомайської міської ради Харківської 

Усі бажаючі можуть завітати на урочисте відкриття «Просторів Підтримки та Ініціатив»

Хаби як безпечні простори для мешканців громад

«Простори Підтримки та Ініціатив» стануть безпечним середовищем для вразливих верств населення, які постраждали від воєнних дій. Ми облаштували спеціальні консультаційні зони, де фахівці матимуть змогу  надавати індивідуальну підтримку та допомогу тим, хто її потребує. Незалежно від віку, статі чи соціального статусу, всі хто потребує, можуть звернутися за допомогою, стати почутим та покращити своє життя, завдяки різним видам допомоги - психосоціальна допомога, працевлаштування, саморозвиток тощо.

Хаби як центри розвитку ініціатив

На території хабів створено сучасні коворкінг-зони для проведення громадських заходів, тренінгів, лекцій, майстер-класів тощо. Тут матимуть змогу збиратися активні учасники локальних ініціатив для обміну ідеями, розробки проєктів та розвитку своїх власних справ. Ми створили простори, які сприяють розвитку громад та об’єднанню її мешканців. 

Хаби як спільні простори для взаємодії громадського сектору, волонтерів  та активних містян

«Простори Підтримки та Ініціатив» стануть плацдармом для згуртування зусиль громадських, благодійних організацій, волонтерських рухів та місцевих активістів. Завдяки підтримці досвідчених партнерських організацій, у просторах представники громадського сектору та волонтери зможуть надавати юридичні консультації, проводити тренінги з психологічної підтримки, реалізовувати програми навчання та перекваліфікації для вразливих груп населення. Хаби також сприятимуть налагодженню контактів між різними ініціативами та громадськими рухами для покращення рівня життя у громадах, що постраждали від війни.

«Простори Підтримки та Ініціатив» забезпечать багатосекторальну підтримку населенню, що постраждали внаслідок війни. Ці простори слугуватимуть майданчиками для підтримки та реалізації локальних ініціатив, згуртування волонтерів та ініціативних груп, діяльність яких спрямована на гуманітарне реагування та допомоги потребуючим.  Допоможемо тим, хто потребує, разом!

1_.png (1080×1080)

Довідково:

Проєкт «Створення міжрегіонального хабу підтримки жіночих ініціатив для допомоги незахищеним верствам населення у північно-східних областях України» реалізує ГО «Джерело надії України» у партнерстві з ГО «Агенція сталого розвитку міста» та БО  «Благодійний фонд «Хай Тех», за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України / UHF.

Даний проєкт можливий завдяки стратегічному партнерству ГО «Джерело надії України» (м.Вінниця), ГО «Агенція сталого розвитку міста» (м.Рівне), БО БФ «Хай Тех» (м.Суми) на національному рівні.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.