bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Шкільний Медіаційний Патруль» запрацює у місті Мукачево Закарпатської області
04.06.2024

Протягом чотрирьох навчальних зустрічей, які проходили у місті Мукачево у лютому - березні 2024 року, підлітки з місцевих шкіл розробляли власну ідею соціального проєкту.

Саме так виникла ідея створення у школах Мукачево шкільних медіаційних патрулів.

Головною метою стане стимулювання та розвиток медіаційного середовища задля протидії випадкам булінгу та насильства в навчальних закладах. Команда планує провести два дводенні тренінги з медіації для учнів та вчителів з обраних навчальних  закладів (по 8 учнів та одного вчителя із закладу). Після тренінгу учні, які здобули навички з медіації створять медіаційні патрулі в своїх навчальних закладах, а викладачі які так само були учасниками тренінгу стануть керівниками патрулів. Ці патрулі будуть здійснювати боротьбу з булінгом та насильством, створюючи медіаційну платформу в школах. Всі навчальні заклади, які приєднаються до проекту, будуть надсилати своїх учнів на тренінг з підготовки медіаційних патрулів для активної участі у цьому ініціативному заході. 

Загальна проблема полягає у відсутності культури медіації в навчальних закладах, що спричиняє систематичні випадки булінгу та насильства в школах. В результаті цього молодь, яка стикається з цими формами агресії, розвиває комплекси та стає замкненою. Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ підрахував, що 67% українських школярів стикалися з проблемою булінгу, і з кожним роком бійки між дітьми стають усе частішими та жорстокими.

Соціальна ініціатива молоді спрямована на вирішення цієї проблеми шляхом створення шкільних медіаційних патрулів, які ефективно запобігатимуть випадкам булінгу та насильства. У таких містах як Ужгород та Мукачево були засновані перші в Україні медіаційні патрулі але через відсутності навчання в сфері медіації  членів патруля їхня продуктивність була нульовою.

Командою та авторами проєкту є молодь міста Мукачева: Мовчан Дмитро, Білинець Даніелла, Слюсар Софія, Маняк Даніелла. 

Імплементуючою громадською організацією є релокована організація “Платформа Суспільної Взаємодії”. Допомогу та сприяння в реалізації проєкту також буде надавати Мукачевська міська рада.

Програма “Єднання заради дії” впроваджується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у партнерстві з благодійною організацією «Благодійний фонд «Стабілізейшен суппорт сервісез» та за підтримки Державного департаменту США. IREX має 25-річний досвід роботи в Україні, в тому числі безпосередню роботу з ВПО, міністерствами, представниками ЗМІ та місцевими громадами для підтримки ВПО в Україні. Основна мета програми -  посилення стабілізації України через сприяння інтеграції ВПО, підвищення згуртованості громад, надання всебічної підтримки щодо розробки місцевих та національних планів для зменшення вразливості груп ВПО.

Цей матеріал став можливим в межах програми “Єднання заради дії”, що втілюється IREX за підтримки Державного департаменту США. Вміст є виключно відповідальністю ГО “Платформа Суспільної Взаємодії” та необов’язково відображає поглядиIREX та Державного департаменту США.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.