bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Нові можливості для українських жінок та молоді
03.06.2024

Проект «Нові можливості для українських жінок та молоді» стартує на Кіровоградщині та буде втілюватися громадською організацією «Прес-клуб реформ» і Естонським жіночим центром досліджень і ресурсів (ENUT) у партнерстві із органами місцевого самоврядування та навчальними закладами області у 2024-2025 роках. Проект фінансується Естонським центром міжнародного розвитку (ESTDEV - Eesti Rahvusvahelise Arengukoostöö Keskus EST).

«У регіоні, який бореться з економічними труднощами в часи повномасштабної війни, розвиток громади та малого бізнесу є ключовими, і жінки та молодь несуть велику відповідальність за обидва напрямки. Тому ми хотіли б зробити свій внесок насамперед у підприємницьку освіту та розширення можливостей жінок», - говорить очільниця ENUT Реет Лайя.

Проект на меті допомогти Кіровоградській області розвиватися у кількох напрямках, зокрема сприяти підприємництву (особливо серед жінок-біженок та місцевих жінок), підтримувати реформу української професійно-технічної освіти на місцевому рівні (через розробку та пілотування навчальної програми з навчання підприємництву) та надати імпульс і підтримку жінкам-журналісткам із гіперлокальних ЗМІ  у висвітленні цих тем у регіоні.

«Для розвитку громад  вкрай важливо, щоб бізнес, освіта та ЗМІ співпрацювали заради однієї мети. Ми щиро вдячні міськраді Кропивницького за сприяння та підтримку, а також керівництву Кропивницького професійного Ліцею сфери послуг і торгівлі, які повірили в цю ідею, і підтримали нас під час розробки проекту», - говорить лідерка Прес-клубу реформ Вікторія Талашкевич.

За її словами, протягом півтора року планується залучити 60 жінок та 200 молодих людей, яким буде запропоноване підприємницьке навчання та заохочення у відкритті власної справи чи нового етапу у своєму професійному житті. 

Для підтримки малого підприємництва серед жінок у Кропивницькому буде застосовано методологію «команд успіху», яку організація ENUT вже впроваджувала в різних країнах. На конкурсній основі буде відібрано жінок, котрі об’єднаються у п’ять Команд успіху і будуть підтримувати одна одну у започаткуванні бізнесу та професійному саморозвитку. Це відбуватиметься у співпраці із Центром сприяння підприємництву, котрий діє у міськраді.

Інший напрямок – це пілотний проект із навчання підприємництву у співпраці із Ліцеєм сфери послуг і торгівлі, який триватиме протягом 2024/25 навчального року. На основі цього пілоту буде проведено інформаційний семінар для керівників і керівниць  професійно-технічних навчальних закладів області для обміну досвідом. Паралельно триватиме залучення жінок-журналісток із гіперлокальних  районних медіа до навчання і висвітлення заходів проекту та історій успіху жінок-підприємниць.

Детальніше про проект можна буде незабаром - на фейсбук-сторінці Прес-клубу реформ https://facebook.com/PressClubKirovohrad та на сайті ENUThttps://enut.ee 

Контакти

  • Вікторія Талашкевич
  • тел.: +380503213919

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.