bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Посилення правової грамотності ВПО
30.05.2024

В рамках проєкту «Посилення правової грамотності ВПО» під час юридичних консультацій спеціалісти БО “Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги”, називаючи алгоритми дій чи вказуючи на помилки при подачі заяви на компенсацію за пошкоджене/знищене майно, не раз отримували запитання: “А де про це можна прочитати?”. 

Публікуємо основні нормативно -правові акти чинного законодавства, які регулюють наступні питання:

  • Види компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна.
  • Види компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна.
  • Отримувачі компенсації за пошкоджені/знищені об’єкти нерухомого майна.
  • Види нерухомого майна, за які можна отримати компенсацію.
  • Умови отримання компенсації, якщо житло пошкоджене.
  • Умови отримання компенсації, якщо житло зруйноване. 
  • Програма допомоги від держави – єВідновлення та ін.

До них належать:

  1. Закон Українивід 23.02.2023 № 2923-IX “Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, та Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України”.

  2. Постанова Кабінету Міністрів України від 30.05.2023 № 600” Про затвердження Порядку надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна”.

  3. Постанова Кабінету Міністрів Українивід 26.03.2022 № 380 “Про збір, обробку та облік інформації про пошкоджене та знищене нерухоме майно внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України”.

  4. Постанова Кабінету Міністрів Українивід 21.04.2023 № 381 “Про затвердження Порядку надання компенсації для відновлення окремих категорій об’єктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації, з використанням електронної публічної послуги “єВідновлення”.

До зазначеного переліку варто додати, що з квітня 2024 року Реєстр збитків для України відкритий для подання заяв за першою категорією збитків - пошкодження або знищення житлової нерухомості. Детальна інформація за посиланням: https://rd4u.coe.int/uk/

А ми нагадуємо, що в рамках проєкту отримати юридичну консультацію можна наступними способами:

  • За телефоном: +380672525138 (в наявності Вайбер);
  • На офіційній сторінці Всеукраїнської коаліції з надання правової допомоги у Месенджер: https://www.facebook.com/UCLA.Ukraine
  • Звернувшись на електронну пошту:[email protected]
  • Особистим прийомом: отримати консультацію юриста можна двічі на тиждень у вівторок та четвер з 10:00 до 14:00 год (за попереднім записом). 

Консультації онлайн доступні з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 17.00.

Адреса пункту: м. Хмельницький, вулиця Староміська, 2, ІІ поверх, офіс №17.  

Ця діяльність стала можливою в межах програми “Єднання заради дії”, що втілюється IREX за підтримки Державного департаменту США. Вміст є виключно відповідальністю

БО “Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги” та необов’язково відображає погляди IREX та Державного департаменту США.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.