bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Обрано молодіжних делегатів України до ООН 2024-2025
29.05.2024

29 травня відбувся фінальний етап відбору кандидатів на програму «Молодіжний делегат України до ООН». Це всеукраїнська програма, спрямована на активізацію участі молоді в процесах міжнародної дипломатії, поширенні принципів відповідальності в суспільстві, здійснення реальних глобальних та локальних змін, ініційованих молодими лідерами.

З-поміж понад 60 заявок на програму цьогоріч, до списку півфіналістів потрапило 10 кандидатів і кандидаток. Півфінал відбувався у два етапи: індивідуальні співбесіди з кожним із десятки, за результатами яких відбіркова комісія запросила 4 учасників до фіналу, та кейсове завдання для вибору переможців програми.

До складу експертної комісії традиційно увійшли представники Фонду родини Богдана Гаврилишина, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства закордонних справ України, молодіжні делегати до ООН 2023-2024.

У вітальному слові член комісії, заступник Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції Андрій Чесноков підкреслив, що бути молодіжним делегатом – це цікавий досвід і водночас відповідальне завдання: «Перед наступними молодіжними делегатами України до ООН стоять надважливі завдання – стати уособленням молоді на міжнародній арені, протидіяти пропаганді та дезінформації, яку активно поширює ворог, та залучати молодь з інших країн до підтримки нашої держави».

Голова Фонду родини Богдана Гаврилишина Маріанна Єлейко поділилася, що цьогоріч відбувається десятий ювілейний набір на програму: «У нас ювілей, який говорить про важливість програми, який говорить про системну взаємодію партнерів, про системну роботу молодіжних делегатів України до ООН».

За результатами фінального етапу відбору двоє молодих людей отримали річний делегатський мандат і представлятимуть Україну на 79 Генасамблеї ООН та інших міжнародних подіях впродовж 2024-2025 рр.

Марія Коцюрба – молодіжна працівниця та проєктна менеджерка в ГО «Розвиток та ініціатива», магістр Міжнародного права зі спеціалізацією на захисті прав людини, випускниця програм FLEX, CUPP та Erasmus+.

Юрій Ломіковський – проєктний менеджер комунальної установи «Інститут міста», співзасновник IRON Lviv Tech Cluster, амбасадор Львова – Молодіжної столиці Європи 2025.

____________________________

Програма «Молодіжний делегат до ООН» впроваджується на сталій основі з 2014 року. У межах проєкту Фонд родини Богдана Гаврилишина співпрацює з Міністерством молоді та спорту України та Міністерством закордонних справ України. Організаційну підтримку надає ГО «Razom for Ukraine». У 2020 році  досвід реалізації програми в Україні визнано одним із кращих на міжнародному рівні і включено до довідника ООН щодо програми «Молодіжний делегат до ООН».

Програму «Молодіжний делегат України до ООН 2024-2025» реалізовує Фонд родини Богдана Гаврилишина в рамках проєкту «Програма сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст програми не обов’язково відображає погляди USAID або уряду США.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.