bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Активна молодь з 30 громад опанувала практичні інструменти залучення громадян до прийняття рішень
28.05.2024

У 30 громадах-учасницях проєкту Активна молодь – сильна громада», який реалізує громадська організація «Центр політичних студій» за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», завершилися тренінги другого модуля в межах «Школи молодіжних рад». Цей етап був присвячений  методам залучення громадян до прийняття рішень та практикам демократії участі.

Понад пів тисячі молодих активістів й активісток громад, які у квітні досліджували роль Молодіжних рад у громадах, тепер   опановували практичні навички для залучення громадян до рішень  і  найпоширеніші інструменти залучення, такі як місцева ініціатива, громадські слухання, публічні консультації, електронна петиція, загальні збори громадян, звернення громадян тощо, а також вчилися застосовувати їх у реаліях власних громад.

 «Ми   прагнули, аби наші учасники та учасниці й самі усвідомили, що  громадяни не мають бути пасивними одержувачами рішень влади, а можуть – і насправді повинні – висловлювати свою думку та робити внесок у розробку рішень у своїх громадах. Адже кому, як не активним молодим людям запроваджувати ці системні зміни?» – розповів директор Центру Віталій Світлик.  

«Круто, коли «Активна молодь  сильна громада»  це не просто назва проєкту,  а це запорука сталого розвитку громади. Як зробити так, щоб думка молоді в громаді була почута і врахована при прийнятті рішень? Як залучити молодь, яка наразі не проживає постійно в громаді, наприклад, через навчання? Відповідь на всі ці запитання – Молодіжна рада. Сьогодні ми зробили черговий крок до її створення», – поділився враженнями Денис Власенко, молодіжний працівник Доброславської громади.

«Другий тренінг сподобався тим, що він був дуже інтерактивним та містив багато практики. Ми мали змогу обговорити реальні виклики нашої громади та знайти шляхи для їхнього вирішення», – розповів учасник тренінгу в Білокриницькій громаді (Рівненщина) Назар Котяш.

У червні молоді люди з 30 громад пройдуть третій навчальний модуль «Школи молодіжних рад», що буде присвячений темі комунікації з місцевою владою та жителями громад.

Метою проєкту «Активна молодь – сильна громада» є підтримка молодіжних рад і покращення впливу молодих людей на ухвалення рішень у своїх громадах. 

Учасницями проєкту є Локачинська, Литовезька, Боратинська, Шацька, Любешівська, Зимнівська, Ратнівська, Вишнівська, Нововолинська, Доросинівська громади з Волині; Березнівська, Клесівська, Білокриницька, Рокитнівська, Бабинська, Радивилівська, Козинська, Костопільська, Здовбицька, Сарненська громади з Рівненщини; Саф’янівська, Арцизька, Кодимська, Нерубайська, Доброславська, Красносільська, Білгород-Дністровська, Визирська, Болградська, Розквітівська громади з Одещини.

Ця публікація створена ГО «Центр політичних студій» у рамках проєкту «Активна молодь – сильна громада» та стала можливою завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цієї публікації не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.