bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Публікація «Допомога допомагаючим»: психоедукаційна, навчальна, психологічна допомога»
28.05.2024

«Особливість ситуації України – відновлення в часи руйнувань. У нас немає часу чекати допоки припиняться бойові дії, а вже потім відбудовувати Україну. Це відбувається вже зараз у всіх сферах нашого життя. Ба більше, напрацьовуються інноваційні методи й унікальний досвід допомоги. Зі свого боку, це забезпечує нам щоденний невпинний рух до перемоги України і післявоєнного розвитку.
 
Нині активно обмінюються досвідом українські й закордоні представники(-ці) допомагаючих професій. Ми вдячні закордонним колегам і колежанкам, які допомагають боротись і відновлювати Україну, зокрема експерти(-ки) зі США, Німеччини, Ізраїлю, які взяли участь у проєкті «Допомога допомагаючим». Приклад нашого проєкту також демонструє, що нам вдається адаптувати закордонний досвід до українських реалій, а закордоном формується великий запит на отримання нашого досвіду допомоги в умовах війни для подолання наслідків інших збройних конфліктів чи у мирному житті для подолання наслідків інших катастроф або травмувальних подій.
 
Дякуємо усій експертній та організаційній команді проєкту «Допомога допомагаючим» за самовіддану і натхненну роботу, а донорам — за можливість реалізувати задумане.
 
Ми віримо, що завдяки взаємодопомозі та підтримці зможемо наблизити мрію про світ без воєн, у якому без виключень дотримуються прав людини.
 
Сподіваємось, що матеріал цієї публікації надихне вас піклуватись про себе, аби допомагати іншим, на нові активності та проєкти допомоги, підкаже корисні інструменти.
 
Разом ми сильніші!», Валерія Рибак, директорка ГО «Вектор прав людини».

Відбулася презентація публікації «Допомога допомагаючим»: психоедукаційна, навчальна, психологічна та підтримувальна допомога в умовах повномасштабної війни росії проти України» за результатами Програми «Допомога допомагаючим.
 
Захід провела Валерія Рибак, директорка ГО «Вектор прав людини» та авторка публікації.
 
Презентація відбулася в режимі прямого ефіру на офіційній сторінці соціальної мережі ГО «Вектор прав людини», відео за посиланням https://bit.ly/3Uxu2fN
 
Під час заходу пані Валерія розповіла про активності ГО «Вектор прав людини» в межах  підтримки психологічного та психічного здоров’я починаючи з 2022 року та роботу Програми «Домомога допомагаючим» протягом 2023 – 2024 років. Детальніше про заходи Програми за посиланням https://hrvector.org/podiyi/23-12-14-14.12.23
 
За результатами роботи Програми створено публікацію, де експерти(-ки) проєкту та учасники(-ці) розповіли про власний досвід того як їм допоміг проєкт «Допомога допомагаючим».
 
До публікації увійшли матеріали експертів(-ок) проєкту «Допомога допомагаючим»: Наталя Підкалюк, Руслана Руденко, Лілія Олійник, Джошуа Креймаєр та учасників(-ць) проєкту «Допомога допомагаючим»: Марина Сивець, Владлена Петрик, Наталія Отрощенко, Юлія Курило, Ігор Коцюба, Вікторія Буланцева, Тетяна Головань, Алла Войтина.
 
У публікації розкрито теми психологічної витривалості в умовах війни, робота з дітьми, підлітками та їхніми сім’ями під час війни, підхід орієнтований на потерпілого в дії, піклування про себе – необхідність забезпечити здатність піклуватися про інших, спостереження та приклади кейсів  учасників(-ць) проєкту «Допомога допомагаючим». Детальніше у публікації:
 
✔  українською мовою https://hrvector.org/publikacziyi/24-05-06-publication-of-the-program
✔  англійською мовою https://hrvector.org/en/publications/24-05-06-publication-of-the-program
 
Важливо відмітити, що до Програми та створення публікації долучилися українські експертки та представники(-ці) міжнародної спільноти. Обмін досвідом в умовах сьогодення є значним фактором допомоги для спеціалістів(-ок) допомагаючих професій у сфері психологічного та психічного здоров’я.
 
Ми щиро вдячні експерткам та експертам за важливі досвіди, якими вдалося поділитися в публікації ????  Учасникам та учасницям Програми «Допомога допомагаючим», які долучилися до публікації, розповівши про знання та навики, здобуті під час Програми та їх використання на практиці????
 
Для довідки. Проєкт «Допомога допомагаючим» реалізовується ГО «Вектор прав людини» за фінансової допомоги Європейського Союзу в межах Програми «Стійкість». Програми «Стійкість» — це 30-місячний проєкт, який фінансується Європейським Союзом і виконується ERIM (Equal Rights & Independent Media) у партнерстві з Black Sea Trust, Фондом Східної Європи, Фондом Домів Прав Людини та Будинком Прав Людини в Тбілісі. Проєкт спрямований на посилення стійкості та ефективності постраждалих від війни ОГС та учасників(-ць) громадянського суспільства, які постраждали від війни в Україні, включаючи незалежні ЗМІ та правозахисників(-ць).

Контакти

  • https://hrvector.org/contact

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.