bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Корупційні та екологічні ризики у плануванні розвитку громад
25.05.2024

Війна в Україні ставить нові виклики для розвитку громад, змушуючи переглядати підходи до планування та відновлення. У законодавчій сфері з’являються нові документи, однак часто їх розробка відбувається без належного проведення стратегічної екологічної оцінки, громадського залучення та використання антикорупційних інструментів.

Забезпечення експертної екологічної та антикорупційної оцінки планів, стратегій і програм відновлення та розвитку на місцевому рівні. Рішення, яке допомагає структурувати підхід до виявлення потенційних ризиків та розробки стратегій для їх ефективного запобігання. Команда ГО “НОВА Енергія” об’єднала ці принципи та пріоритети, у методології оцінки корупційних та екологічних ризиків у документах державного планування. 

Методологія пройшла апробацію в шести громадах чотирьох областей та може бути легко застосована для малих та середніх територіальних громад з будь-якого куточка України.

Ознайомитись з методологією можна на сайті ГО “НОВА Енергія” за посиланням: http://nova-energiya.org/metodologiya-ocinki-ekologichnix-ta-korupcijnix-rizikiv-u-dokumentax-planuvannya-rozvitku-gromad/ 

Методологію підготовлено ГО “НОВА Енергія” у партнерстві з ГО “Флора”, ГО “Інститут міжнародних та економічних досліджень”, Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини, Інститутом економічного розвитку громад у рамках ініціативи “Участь громадськості у сталому відновленні громад через антикорупційну та екологічну оцінку планів розвитку”, яка реалізується за підтримки проєкту «Зміцнення громадянського суспільства у країнах Східного партнерства», який спільно фінансується урядом Федеративної Республіки Німеччина та Європейським Союзом.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.