bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Роль інклюзивного радника у розбудові інклюзивного суспільства
22.05.2024

Леся Павлючок, клінічний психолог з Ясінянської громади, поділилася своїм досвідом як інклюзивного радника. Вона також є амбасадором Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти Як?» та волонтером, працюючим з військовими та ветеранами.

Її шлях розпочався з приїзду реабілітаційного центру «Донбас-Прикарпаття» до громади. За підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» було реалізовано проєкт «Адвокати покращення соціальних послуг в умовах воєнного стану». Леся активно брала участь у проєкті, сприяючи вдосконаленню соціальних послуг та реабілітації.

 Після семи днів онлайн-лекцій і трьох днів офлайн-практикумів Леся отримала статус інклюзивного радника. Вона провела дослідження обізнаності населення про інклюзію та безбар’єрність, що дало поштовх до створення інформаційного буклету «Інклюзивне суспільство: доступність та безбар’єрність».

 Буклет став важливим ресурсом для громади, його використовують у місцевих адміністраціях, лікарнях та освітніх закладах. Леся активно проводить просвітницьку роботу, поширюючи знання про інклюзію та ментальне здоров’я.

 Леся завжди наголошує на важливості ментального здоров’я, особливо під час війни. Вона проводить тренінги з розвитку стресостійкості та самодопомоги, підтримує маломобільні групи населення, людей з інвалідністю та ветеранів.

 Як волонтер, інклюзивний громадський радник та спеціаліст-психолог, Леся надає психологічну підтримку ветеранам, допомагає з оформленням документації та співпрацює з державними структурами для надання соціальних послуг.

 Леся підкреслює, що бути інклюзивним радником – це необхідність для кожного з нас. Вона закликає всіх долучатися до створення доступної та безбар’єрної України.

 –

 Проєкт «Адвокати покращення соціальних послуг в умовах воєнного стану для постраждалих та громад Львівської та Закарпатської областей» реалізовано Громадською організацією «Жінки та діти з інвалідністю Північного Донбасу», та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього проєкту не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.