bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Перспективи впровадження інклюзії обговорили у другий день форуму «Світ без обмежень»
22.05.2024

16 травня в Івано-Франківську продовжив свою роботу форум «Світ без обмежень», який проводиться за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Другий день форуму був присвячений стану та перспективам розвитку системи надання соціальних та реабілітаційних послуг для забезпечення гідного життя людини.

Учасники обговорили питання ментального здоров’я, психологічної та медичної допомоги, впровадження інклюзії, розвитку соціальних послуг, підтримки реабілітаційних центрів, допомоги військовим і багато інших.

До заходу долучились голова Івано-Франківської облдержадміністрації Світлана Оніщук, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, представники Міністерства соціальної політики, Секретаріату Уповноваженого Верховної ради України з прав людини, Міністерства у справах ветеранів України, делегати із 16 областей країни, керівники освітніх, медичних та реабілітаційних закладів, громадські активісти.

Світлана Фоміна, директорка ДРУ «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Донбас-Прикарпаття» Міністерства соціальної політики України, зазначила про важливість розбудови інклюзивного суспільства: «Ми всі з вами працюємо над програмами впровадження інклюзії та розбудови суспільства, зручного для всіх, здійснюємо крокі щодо стабілізації емоційного стану, формування життєстійкості. Це найважливіші питання на сучасному етапі адже в Україні спостерігається тенденція зростання кількості осіб з інвалідністю, особливо в умовах війни».

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Світлана Оніщук сказала: «Я вітаю Прикарпаття, я вітаю всіх людей, кому Прикарпаття стало рідною домівкою. Кожен з нас має великі та гарячі серця, що готові щодня робити безмежну кількість добрих справ. Прикарпаття з початком війни приймає внутрішньо-переміщених осіб та людей з інвалідністю. Ми зробили акцент на тому, що ми хочемо прийняти найбільшу кількість людей з інвалідністю, діточок з інвалідністю. Хочемо, щоб Прикарпаття стало для них другою домівкою».

Логічним доповненням до доповідей спікерів були презентації, інтерактивні форми роботи, демонстрація короткометражного фільму, присвяченого проблемам друзів, які мають ваду зору.

Оскільки форум є фінальною частиною масштабного проєкту «Адвокати покращення соціальних послуг в умовах воєнного стану для постраждалих та громад Львівської та Закарпатської областей», який реалізується Громадською організацією «Жінки та діти з інвалідністю Північного Донбасу» за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», окрему увагу було приділено підбиттю підсумків роботи проєкту.

Спеціальними відзнаками за успіхи у впровадженні інклюзії були нагороджені керівники громад та установ.

Другий день Форуму сприяв обміну досвідом та напрацюванням нових підходів у наданні соціальних послуг, а також покращенню координації між різними рівнями влади та громадськими організаціями.

 

***

Цей захід проводиться Громадською організацією «Жінки та діти з інвалідністю Північного Донбасу» в рамках проєкту «Адвокати покращення соціальних послуг в умовах воєнного стану для постраждалих та громад Львівської та Закарпатської областей» та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього заходу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.