bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Бахмацькій громаді на Чернігівщині працюють над Статутом громади
14.05.2024

14 травня 2024 року в Бахмацькій міській раді відбулось чергове засідання робочої групи з розробки проєкту Статуту Бахмацької територіальної громади.

Відкриваюча засідання, Бахмацький міський голова Павло Шимко зазначив, що Статут має стати документом, який сприяє розвитку громади.

За пропозиціями експертів Центру «Доброчин», які є членами робочої групи, Статут повинен стати прогресивним та актуалізованим з врахуванням законодавчих новацій, які стосуються місцевого самоврядування та громадської участі.

Статут відноситься до переліку нормативно-правових актів щодо яких проведення консультацій з громадськістю обов’язкове. Тому на засідання планували як краще провести громадське обговорення.

Експерт проєкту Олександр Підгорний зазначив, що при плануванні публічних обговорень варто пам’ятати, що потрібно залучати не тільки жителів центральної садиби, але і всіх інших населених пунктів територіальної громади. Потрібно забезпечити їх інформування та участь, обираючи відповідні доступні канали.

Використання різних форм інструментів та каналів забезпечить ширше розповсюдження інформації та підвищить рівень участі зацікавлених сторін в обговоренні.  Зрозуміла форма подачі також допоможе підвищити охоплення та залучити більш частину цільових аудиторій.  

Також потім обов’язково комунікуємо результати публічного обговорення. Звітуємо перед громадськістю про підсумки обговорення, застосовуючи різні інструменти комунікації для різних зацікавлених сторін.

Керівник проєкту Наталія Дрозд підкреслила, що участь громадськості не має обмежуватись лише етапами розробки і прийняття Статуту територіальної громади. Важливо постійно комунікувати з жителями громади, проводити для представників громадськості інформаційні заходи та пояснювати можливості, які відкриває для них Статут територіальної громади у питаннях впливу на прийняття рішень.

Діяльність проходить за підтримки Європейського союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України».

Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу чи Міжнародного фонду «Відродження».

Контакти

  • ГО “Центр Доброчин”
  • тел. 0462 67 7181
  • [email protected]; www.dobrochyn.org.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.