bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Юрист допоміг швидко та без перешкод розірвати шлюб
16.04.2024

Війна стала лакмусовим папірцем для тисяч українських пар. Хтось вирішив створити сім’ю попри складні часи, а хтось навпаки — закінчив стосунки. А є і такі, які встигли створити сім’ю під час війни та вже за рік її існування бажають якнайшвидше припинити шлюб. Саме з таким бажанням звернулась пані Альона до громадської організації “Громадська платформа”.

Альона мріяла, як і кожна жінка, створити свою сім’ю, зустріла молодого хлопця, закохалася та у серпні 2022 року одружилися. Але вже згодом пані Альона зрозуміла, що помилилася з обранням партнера для спільного сімейного життя.

Юрист ГО пояснив жінці, що у відповідності до ч. 3 ст. 105 Сімйного кодексуУкраїни (СК) шлюб припиняється внаслідок його розірвання за позовом одного з подружжя на підставі рішення суду, відповідно до статті 110 цього кодексу. Згідно ч. 1 ст. 110 СК, позов про розірвання шлюбу може бути пред’явлений одним із подружжя. За змістом ч. 2 ст. 114 СК у разі розірвання шлюбу судом шлюб припиняється у день набрання чинності рішенням суду про розірвання шлюбу.

Юристом ГО “Громадська платформа” було підготовлено до суду позовну заяву про розірвання шлюбу та відновлення пані Альоні дошлюбного прізвища, яку юристом було направлено жінці на електронну адресу. Під супроводом юриста Альона підготувала два екземпляра копій належним чином завірених документів, а саме: паспорту з доказами місця проживання свої та чоловіка та реєстраційного номеру облікової картки платника податків, свідоцтва про одруження та оригінал для суду; сплатила судовий збір в розмірі, а також роздрукувала, надіслану юристом позовну заяву в трьох примірниках (для суду, відповідачу (чоловікові) та позивачу (для себе). Два екземпляри позовної заяви та копій документів пані Альона подала до суду. На примірнику позовної заяви, який залишився у жінки, в канцелярії суду поставили відмітку про отримання позову та доданих до нього документів. 

Позовну заяву пані Альона особисто подала до суду, за рішенням суду пані Альону було швидко розлучено, пані вона була вдячна юристу ГО “Громадська платформа” за допомогу.

 

Проєкт фінансується Європейським союзом за підтримки Netherlands Helsinki Committee, People in Need and Prague Civil Society Center.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.