bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Ефективний ретрит з ментального здоров’я для представників допомагаючих професій Чернігівщини
03.04.2024

Я зрозуміла, що стала більш “самозарадною”

Так сказала про вміння самій собі дати раду одна з учасниць на  “теплому колі” під час ретриту, як висновок про важливість підтримки ментального здоров’я тих людей, хто під час війни дбає про інших, навчає та веде за собою громаду.

Центр “Ахалар”  провів ретрит з ментального здоров’я для 20 лідерів громад, психологів, соціальних працівників та вчителів Чернігівського регіону з 29 березня по 3 квітня під назвою “Тіло. Ресурс. Баланс”. 

Програма ретриту спирається на соматичний підхід, практики дихання, техніки mindfullness та мистецькі сеанси. Всі ці елементи довели свою ефективність для людей, які працюють у допоміжних професіях у прифронтових районах, щоб запобігти стресу та виснаженню та зміцнити загальний добробут та стійкість. Ретрит відбувається в безпечному та віддаленому місці з групою однодумців, що дає можливість учасникам знайти свою внутрішню силу, рівновагу та ресурси для продовження

Одна з учасниць поділилася своїми відкриттями наприкінці днів проведених в групі: 

«Я зрозуміла, що багато енергії віддаю громаді. Мій чоловік на передовій, і я не витримую навантаження. Я відчуваю себе тією віссю, на якій базується більшість діяльності громади. І я розумію, що якщо я не зможу виконувати свою функцію, все розвалиться. Ось чому для мене важливо навчитися піклуватися про себе»

Юрій Усович, тренер ретриту підсумовує: “кожен з учасників знаходиться на своєму життєвому етапі, на порозі важливих рішень. Тому так важливо дати учасникам простір та техніки, щоб взяти паузу, перерву, щоб почути себе і визначитися куди і як рухатися далі… Це ми робимо для того, щоб після ретриту кожен учасник міг робити щось, що є важливим в житті.”

facebook

instagram

Проєкт здійснюється Центром АХАЛАР за підтримки Міжнародної організації з міграції (МОМ), що фінансується Урядом Великої Британії (FCDO) та Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

The project is implemented by the Akhalar Center with the support of the International Organization for Migration (IOM), funded by the UK Government (FCDO) and the United States Agency for International Development (USAID).

Контакти

  • Центр АХАЛАР 0462934444 [email protected] https://www.facebook.com/CenterAhalar

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.